Marko Livaja

 ŽELJKO HAJDINJAK/Cropix
BEZ KOMFORA

Kakva ‘laganica‘? Hajduk s ovakvom igrom nema ležernost da bi Livaja ‘čistio kartone‘ protiv Rudeša

Bez obzira na to kakva su očekivanja prema Livaji i Krovinoviću, obojica su najvažniji nositelji igre
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. listopad 2023. 23:35

Marko Livaja i Filip Krovinović ne igraju zbog trećeg žutog kartona protiv Rudeša. Mnogi će na prvu dodati "odlična utakmica za čišćenje kartona", jer nakon Rudeša slijedi gostovanje u Osijeku.

Međutim, koja je utakmica Hajduku dobra za igranje bez ključnih igrača? Nijedna! Ni prošle ni ove sezone Hajduk nije mogao bez najvažnijih prvotimaca. Pred dvije godine gostovali su hajdukovci u Šibeniku, izgubili 0:2 bez Livaje, a Krovinović je zbog ozljede izašao nakon 15 minuta.

U travnju ove godine ponovno je isti dvojac izostao u Rijeci, na Rujevici su Bijeli izgubili identičnim rezultatom kao i na spomenutom Šubićevcu. Bez obzira u kakvoj formi bili, kakva su očekivanja prema Livaji i Krovinoviću, obojica su najvažniji nositelji igre Hajduka. Livaja kao strijelac, a Krovinović kao poveznica linija u sredini terena. U Koprivnici je Livaja zabio jedini pogodak, dok je Krovinovićevim izlaskom Hajduk potisnut pred vlastiti šesnaesterac, u "prsi" Lučiću.

Zato nije Rudeš za čišćenje kartona. I ne samo Rudeš. Nema Hajduk s ovakvom igrom tu ležernost ni širinu kadra da bi mogao neku utakmicu staviti u kategoriju "rutinska". Zbog toga će Rudeš Bijeli dočekati s posebnim oprezom, bez obzira na to što je riječ o posljednjeplasiranoj momčadi lige. Pretposljednja Istra je uzela bodove s Poljuda, Belupo je također na dnu, ali je toliko namučio hajdukovce. Zato ni Rudeš nije "laganica" da se igra bez nositelja.

Jasno je da je Hajduk favorit, izgledno da je Bijeli mogu uzeti bodove, ali nisu u ležernoj situaciji komfora i pobjedničke sigurnosti. Bez obzira tko je s druge strane.

Linker
03. svibanj 2024 08:41