ZELJKO PUHOVSKI Cropix
RAZLOG ZA ZADOVOLJSTVO

Hrvatski prvoligaš pronašao svijetlu točku u mučnoj sezoni: ‘Imamo i mi jednu satisfakciju‘

Rudeš se okrenuo izlogu mladih igrača - protiv Lokosa je debitirao dvojac rođen 2006.
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 13. ožujak 2024. 17:41

Iako je Rudeš izgubio od Lokomotive 0:3 u dvoboju 26. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, klub iz zapadnog dijela Zagreba imao je razloga za zadovoljstvo. Naime, osim dobre prezentacije cijele momčadi do prvog primljenog gola i nekoliko vrhunskih izvedbi vratara Mateja Markovića, u klubu su posebno sretni zbog nastupa svojih mladih igrača.

Naime, čak trojica igrača rođenih 2004. godine, a to su Vanja Vukmanović, Riad Mašala i Vilim Krušlin, postali su standardni igrači prve momčadi. A na ovoj utakmici prve minute u seniorskom nogometu dobila su i dva igrača rođena 2006. godine. To su Vigo Vujanić i Marin Kuzmanić, koji su se u ljeto 2023. godine priključili klubu. Vujanić je stigao iz Dinama, Kuzmanić iz Hajduka...

- Mislim da mogu reći da smo većim dijelom utakmice bili dobri, prisutni igrom i željom. Čak i rezultatom. No, taj pogodak iz prekida dosta nas je poremetio. Nakon toga više nismo bili ona ista ekipa, koja je bila jako dobra u tih 60-ak minuta. Nažalost, to su naše mane. Ipak, imamo jednu satisfakciju, a to je što smo stavili veći broj mladih igrača. Vidjeli smo igrače koji će u dogledno vrijeme biti prvotimci našeg sastava - rekao je nakon utakmice trener Mladina, kojeg sada čeka Dinamo, a za pretpostaviti je da će i protiv prvaka priliku dati ponekom nadarenom mladiću.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Rudešov glavni trener je iskusan strateg, koji je u trenerskoj karijeri vodio puno igrača. Koliko je prema njemu bitno da mladi nogometaši isprobaju tempo domaće nogometne elite prije nego postanu nositelji jedne momčadi?

- Ima tu više faktora. Recimo, Marcelo Brozović je bio potencijal koji se odmah vidio, ali je imao i “međustanicu” u Lokomotivi. Treba proći određeni period, aklimatizacija u seniorski nogomet nije laka. Velike su razlike između druge i prve lige, a još veće između juniora i seniora. Moramo pametno rotirati i cirkulirati mlade igrače, ali ne očekujemo da oni rješavaju utakmice odmah po dobivenoj prilici, već da su prisutni i da polako dolaze do svojih minuta i nastupa. Bitno ih je ne preforsirati...

Mladina je početkom prosinca radi angažmana na zapadu metropole sporazumno raskinuo ugovor s drugoligašem Dugopoljem. Shodno tome, sigurno je adekvatan sugovornik za komentirati i aktualnu infrastrukturnu temu Prve nogometne lige...

- Ja sam od osam utakmica četiri igrao na neregularnim terenima. Hitno se treba nešto napraviti. Treba i pomoći klubovima u infrastrukturi jer imaju veliki kadar kvalitetnih igrača. Staviti nogomet u malo normalnije okvire - zaključio je Mladina.

Do kraja Hrvatske nogometne lige još je deset kola, koji su planovi i ciljevi iz završnice sezone domaće nogometne elite?

- Eto, pokušat ćemo u ovim utakmicama do kraja prvenstva vidjeti na koga se može dogodine računati. Ima tu nekih manjih pogrešaka, ali to je sve logično. Orijentacija je maksimalna na mlade. Puno igrača iz akademija smo stavili u izlog, a najbitnije je da izgledaju dobro. Nadamo se još kojem slavlju sa svojim navijačima, koji su uvijek uz nas i to strpljivo. Navikli smo ih na pobjede, a sada je malo drugačiji epilog - rekao je Mladina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 21:45