JAKOV PRKIC Cropix
NAJBITNIJA SU TRI BODA

Hajduk protiv najslabije momčadi HNL-a: ‘Još uvijek dogovaram s Lekom što bismo mogli promijeniti‘

‘Očekujem tešku utakmicu. Izgubili su već četiri utakmice, tako da moraju i oni nekoga zakinuti‘.
Piše: Slobodna Dalmacija /I.M.Objavljeno: 19. kolovoz 2023. 18:59

Prije samo tri dana Hajduk je ispao iz borbe za Konferencijsku ligu. PAOK je bio bolji i na domaćem terenu u Solunu slavio je 3:0, dok je prvi susret na Poljudu završio bez pogodaka. "Bijeli" sada fokus u potpunosti stavljaju na domaće prvenstvo, a u subotu ih očekuje zagrebačka momčad. Zbog suspenzije, momčad protiv Rudeša neće voditi Ivan Leko, nego Adnan Čustović, koji je najavio susret petog kola Supersport HNL-a.

- Trebamo ipak zaboraviti Europu i koncentrirati se na Rudeš. To je mlada i dinamična ekipa. Zadnji su na tablici, ali mislim da su zaslužili puno više u ovim utakmicama, jer su pokazali da igraju jako dobar nogomet. Ofenzivni i brz. Tu su zanimljivi igrači kao što su Latković, Ivanović i Lazarov koji jako dobro stoje na terenu. Bivši igrač Hajduka, Pasariček koji je već postigao dva pogotka na bočnoj poziciji, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kakav susret očekujete?

- Očekujem tešku utakmicu. A znate kako je... Izgubili su već četiri utakmice, tako da moraju i oni nekoga zakinuti. Što znači da moramo biti sto posto koncentrirani na ono što radimo i moramo postići pobjedu.

Momčad koja je igrala u Grčkoj je imala samo jedan trening prije ove utakmice.

- Samo danas možemo dotjerati nešto taktički, iako zna naša momčad kako stojimo i u obrani i u napadu. No, nedostaje nam malo efikasnosti u napadu, a to je možda problem.

Hoćete li nešto mijenjati u dogovoru s glavnim trenerom Lekom u odnosu na Grčku?

- Još uvijek razmišljamo, pa neću ništa govoriti.

Najteže su ove utakmice kad se odlazi igrati kod momčadi koje su u lošem nizu.

- Da, mlada su ekipa i za većinu njih je ovo prvi susret s prvom ligom. Imali su tri gostovanja, a protiv Osijeka su imali pozitivan rezultat i vodili 3:0 da bi na kraju izgubili 3:4. Nemojmo gledati na tablicu, kao što sam rekao, mislim da zaslužuju puno više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 05:08