Josip Brekalo

 TOM DUBRAVEC Cropix
‘RUN AND GUN‘

Dvoboj na Poljudu bio je poput NBA-a: Hajdukovci mogu žaliti što ta dva igrača ranije nisu ovako izgledala

Istina je da im je Rudeš bitno olakšao situaciju svojim "dječjim" pristupom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. travanj 2024. 23:47

Odradio je Hajduk i zadnji dvoboj kazne, posljednju utakmicu za "sudačke takse" na tužnom, praznom Poljudu. Na stadionu kojeg su od početka sezone pohodile stotine tisuća navijača, igralo se s Rudešom u komornoj atmosferi koja je dočekala i novog predsjednika.

Jakobušićev nasljednik Ivan Bilić prvu je pobjedu u novoj ulozi odgledao u prvom redu svečane lože u društvu svog savjetnika Bore Primorca, članova uprave, Marinke Akrap i Ivan Matane, te sportskog direktora Nikoličiusa. Utakmicu nije propustio ni gradonačelnik Ivica Puljak koji se pridružio malobrojnim službenim osobama. Svi zajedno u polupraznoj loži vidjeli su pet pogodaka, rastrčanog Hajduka koji je imao niz prigoda, ali nema smisla suditi o kvaliteti Bijelih na temelju dvoboja protiv Rudeša. Pozitivno je što je Ivanković uspio iz svojih igrača izvući snažni motiv, jednostavno ih natjerati na punjenje mreže Markovića. Hajdukovci su ostavili dojam "gladne družine", skupine koja je željna pobjeda i golova.

Istina je da im je Rudeš bitno olakšao situaciju svojim "dječjim" pristupom. Došla se momčad Davora Mladine nadigravati na Poljud, a pritom nisu ozbiljan prekršaj napravili. Igralo se kao na treningu, bez taktičkih obaveza, često u "run and gun" stilu američke košarke. Lako se osvajao prostor, lako se dolazilo u priliku za šut na koji se nije strpljivo čekalo. U takvoj neobaveznoj igri presudila je pojedinačna kvaliteta. Milina je gledati Josipa Brekala, igrača koji je definitivno klasa više, Krovinovića koji kombinira i pogađa kao u najboljim danima.

Kada čovjek pogleda lakoću poteza tog zagrebačkog dvojca u bijelom dresu zaista požali što ih nismo u takvom izdanju gledali u najbitnijim utakmicama ovog proljeća. Ali, bez obzira na to što je s druge strane bio Rudeš, jasno je da Hajduk može bolje i više nego li je pokazivao u proteklim utakmicama.

Koliko više i bolje reći će nam posljednje četiri utakmice sezone. Već od Varaždina ponovno se igra pred publikom, imat će i gledatelji prigodu uživo vidjeti kakav se Hajduk sprema za sljedeću sezonu.

Brekala će nažalost gledati još nekoliko tjedana, ali u bijelom dresu priliku će do kraja prvenstva dobivati Pukštas i društvo. Petorica su sudjelovala u "petardi" kontra Rudeša, Ivanković je najavio da će do kraja sezone dobivati šansu u kontinuitetu. Rezultat nije u prvom planu, ali nije ni nebitan. Dapače, kroz priliku mladima treba vidjeti koliko su Prpić, Skoko i ostali spremni iznijeti teret rezultata u susretima bez imperativa, u idealnim dvobojima gdje još uvijek imaju veliki kredit pogrešaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 23:48