Marco Pašalić

 VIGO MAVROVIC/NK RIJEKA
FANTASTIČNA FORMA

VIDEO Dok traje pauza, hit-igrač HNL-a eurogolovima para mreže: ‘Mogao sam zabiti i još koji‘

‘Nadam se da će me opet krenuti i u HNL-u, nevezano za stil‘, kaže Marco Pašalić
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 17. listopad 2023. 08:23

Prvoplasirana momčad HNL-a, Rijeka, dakako i njezin trener Željko Sopić, reprezentativnu su pauzu iskoristili za pripremni ogled protiv uglednog talijanskog Serie A ligaša, Udinesea.

Bio je to, gledajući razvoj igre na terenu, sve samo ne prijateljski dvoboj. Gosti, koji u osam kola svog prvenstva još uvijek ne znaju za pobjedu, stigli su na Rujevicu demonstrirati svoje snage i barem se u ovom okršaju “oslastiti” pobjedom, no u tome na kraju nisu uspjeli.

Osim nekoliko grubih startova, u kojem je prednjačio onaj na Ivana Smolčića, koji bi u svakoj drugoj situaciji bio dovoljan za crveni karton, Talijani su svoje nezadovoljstvo nerijetko iskazivali i “iskricama” na terenu, na koje im domaćin nije ostao dužan.
Rijeka je discipliniranom igrom, bez nekoliko standardnih prvotimaca, pružila i više nego dostojan otpor, kreirala nekoliko odličnih prilika (istina, imali su ih i gosti) od kojih je jedna, u konačnici, završila iza crte talijanskog vratara Silvestrea.

Prekrasnu akciju i polukontru, u kojoj su sudjelovali gotovo svi ofenzivci Rijeke, u svom je stilu završio Marco Pašalić. Silovita, bombastična ljevica još je jednom pronašla put do mreže, ovog puta nemoćnog vratara Udinesea, a lopta se od desne vratnice neobranjivo, s gotovo 25 metara udaljenosti, našla u mreži protivnika.

Nakon onog pogotka Dinamu u Zagrebu, u unaprijed izgubljenoj utakmici, šest utakmica je prošlo prije nego što je Pašalić ponovo demonstrirao ono po čemu je već sada prepoznatljiv u HNL-u, silovitom udarcu izvana. Nije da nije imao prilika, greda Lučića iz jadranskog derbija još se uvijek trese, nema sumnje da će ovaj pogodak biti zamašnjak formi i još boljim izvedbama Rijekinog gastarbajtera.

- Vidjelo se od prve minute da je to momčad koja igra Serie A, najjaču, ne samo talijansku, nego i jednu od najjačih europskih liga. Znali smo da nam neće biti lako, to nam je kazao i trener Sopić. Iako im trenutno ne ide, oni su još uvijek jako dobra momčad. Žestoki ritam, žestoki starovi? Ma, oni su valjda na to navikli, imam par bivših suigrača koji igraju tamo, i oni su mi sami rekli da je to njima tamo normalno, da se jednostavno tako igra, grubo. Prije svega se nadam da sa Smolčićem nije ništa ozbiljno, a mi možemo prekrižiti ovu utakmicu, nismo izgubili, idemo dalje - kazao je strijelac izjednačujućeg pogotka u uvodu.
Njegove su “dionice” osjetno narasle od dolaska u Rijeku. Jasno, na njegovo zadovoljstvo, kao i zadovoljstvo cijelog kluba i radne zajednice.

- Ne znam koliko vrijedim, nije to sada niti bitno, bitno je da to pokažem na terenu, pa onda drugi mogu to ocjenjivati. Neovisno jesam li na terenu od prve minute ili ulazim s klupe, jednostavno dajem 110 posto od sebe. Prije svega za ekipu, a onda za sebe i, naravno, naše navijače - skromno će ovaj 23-godišnjak.

image

Marco Pašalić

VIGO MAVROVIC/NK RIJEKA

Bez imperativa

Složio se s konstatacijom da ova momčad nema pritiska, a niti imperativa s obzirom na “pole position” u prvenstvu.

- Dosta nas mediji na to navode, ali nitko od nas iz svlačionice ne priča o tome na taj način. Nemamo tu viziju, imamo viziju samo trenirati i to moramo dalje raditi. Sezona je duga, no ako nastavimo ovako, naporno treniramo, zabijamo i pobjeđujemo, onda je sve moguće - dodao je Pašalić.

Još jedan prekrasan pogodak, ovom zgodom Udineseovom iskusnom vrataru Marcu Silvestriju, stigao je za Pašalića u pravom trenutku.

- Istina, dobro je za mene da sam opet “probio led”, duže vrijeme nisam zabio. Drago mi je da sam zabio protiv jedne tako dobre ekipe i još u takvom stilu, nadam se da će me opet krenuti i u HNL-u, nevezano za stil, ha-ha... Mogao sam zabiti i još koji Udineseu, ali najbitnije je da sam ponovo poentirao i vratio se golovima.

Njega i njegovu momčad već iduće nedjelje čeka još jedan derbi. Ovog puta onaj regionalni, “derbi della Učka”, koji uvijek, bez obzira na stanje na ljestvici, nosi dodatnu težinu.

- Nama je svaka utakmica bitna, bila ona derbi ili ne. Sjećam se dvoboja na Rujevici kad smo slavili sa 6:0, ali idemo kod njih u goste i ne smijemo nikoga podcijeniti. Znamo da možemo zabiti puno, no i oni su u prvom dijelu tog dvoboja bili opasni. Moramo biti hrabri, kao i u svakoj utakmici do sada, igrati kao ekipa, biti bolji u duelima i onda idemo do pobjede - podvukao je riječki ofenzivac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:05