DAMIR SKOMRLJ Cropix
ALPE-ADRIA

Talijani stižu na Rujevicu, Sopić se ne uzbuđuje: ‘Gledao sam ih, nisu tako loši, ovo nam je samo trening‘

Trener Rijeke kaže da će ova utakmica najviše poslužiti igračima koji traže veću minutažu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. listopad 2023. 07:18

Nogometaši Rijeke u subotu će (17.00) na Rujevici odmjeriti snage s uglednim talijanskim prvoligašem Udineseom, a dvoboj bi se kolokvijalno mogao nazvati i Alpe-Adria s obzirom na geografski smještaj dva ne tako daleka grada, jedan gotovo smješten podno Alpa, drugi tik do Učke u zaljevu oblikovanom Jadranskim morem. Trener Željko Sopić kratko je najavio današnji ogled.

- Ovaj ogled će nam najviše poslužiti za neke igrače poput Radeljića, Dilavera i sličnih, da dobiju veću minutažu. Iskreno se nadam da će tu biti i Galešić, da možda bude mogao odigrati jedno 30-ak minuta, počeo je trenirati s nama. S druge strane, imamo sjajnog protivnika i očekujem dobru utakmicu. Uvijek se lijepo mjeriti s jednakima ili boljima od sebe, da vidiš gdje si i što si - kazao je u uvodu trener Rijeke osvrnuvši se na aktualni ligaški moment suparnika koji je više u rezultatskoj nego igračkoj krizi i koji još uvijek čeka na prvu ligašku pobjedu ove sezone.

- Gledao sam malo Udinese, pripremio se za njih kao što to radim i uoči svake utakmice, ne igraju tako loš nogomet, jednostavno nisu realizirali veliki broj svojih šansi. To je samo trening za pripremu utakmice u Puli sljedeći vikend - dodao je Sopić koji je ovaj tjedan igračima dao tri slobodna dana.

- Odradili smo mi tri, četiri treninga ovaj tjedan, no on je bio primarno namijenjen za odmor naših igrača. Od sljedećeg tjedna bi trebao početi trenirati i Veiga, a Čabraja će participirati u igri već danas. Ostali smo samo na ozlijeđenom Petroviču, i on bi se, ako Bog da, vrlo brzo trebao vratiti, dosta nam se popravila sada ta krvna slika - objasnio je Sopić koji je za kraj još jednom naglasio kako je aktualna pozicija kluba prekrasna, ali...

- Pričao sam ja s igračima, nekakva istrčavanja u medije ne koriste nikome, ni njima, niti nama kao HNK Rijeka, niti stožeru. Jednostavno, prvenstvo je jako dugo i zahtjevno, godi da si na prvom mjestu u 9., 10. kolu, ali ima se za odigrati još 26 utakmica. Mentalno ćemo trebati ostati jaki u glavi i s dvije noge na zemlji cijelo vrijeme - podvukao je Sopić za kraj.

Linker
28. travanj 2024 16:13