Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PIŠE JURICA RADIĆ

Sopiću, morao bi gasiti, a ne paliti vatru! Takve nepromišljene izjave se uvijek vrate kao bumerang

Leko je, za razliku od trenera Rijeke, poslao pomirljive izjave, što je logično prije takvog derbija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. listopad 2023. 12:00

Koliko god trener Riječana imao dobre namjere ponuditi gledateljima široku lepezu verbalnih opcija za njihovu kupljenu ulaznicu, izjava “možeš vikati što hoćeš za svoje novce” nema nikakvog smisla pred jadranski derbi. Dapače, potpuno je kontraproduktivna. U lakozapaljivoj atmosferi ne treba dodavati ulje na vatru.

Svatko može navijati, ali kupnja ulaznice nikome ne daje pravo na verbalne akrobacije po želji. Prije svega nema pravo vrijeđati, jer zašto bi netko imao taj privilegij na nogometnom stadionu, a ne bi, primjerice, u kazalištu!? Možda usporedba i nije primjerena s obzirom na rječnik koji se uvriježio na tribinama hrvatskih stadiona, ali upravo bi treneri trebali biti ti koji će gasiti, a ne dodatno paliti izvjesno negativnu atmosferu.

Leko je, za razliku od Sopića, poslao pomirljive izjave, što je i logično. Trener se treba fokusirati na nogomet, pozvati navijače na korektno navijanje. Tko će što vikati, tko u sebi nosi kakve frustracije koje, nažalost, dolazi izbaciti na stadionskim tribinama, nema poveznice ni opravdanja s kupljenom ulaznicom.

Jer, na kraju se izjave poput Sopićeve “može vikati što god hoće” uvijek vrate kao bumerang. Nekorektni povici s tribina nikoga ne ostave ravnodušnim i kad-tad sve dotaknu i zabole. Onaj tko sije trnje, taj ne može bos hodati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 20:50