Alen Halilović

 NK RIJEKA
NAJZVUČNIJI TRANSFER

Rijeka u nekoliko dana od ‘raspada‘ do megamomčadi! Alen Halilović: ‘Trebao sam doći još lani...‘

Haliloviću je cijena na Transfermartku početkom 2016. bila 10 milijuna eura, danas je 400.000
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. srpanj 2022. 14:41

Alen Halilović, nekadašnji ofenzivni veznjak Dinama i jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa svih vremena koji je Maksimir još prije osam godina zamijenio Barcelonom, novi je igrač HNK Rijeke!

Priča oko dolaska na Kvarner najmlađeg debitanta i jedinog maloljetnika koji je nastupio za seniorsku nogometnu reprezentaciju te donedavnog najmlađeg strijelca u povijesti HNL-a (prestigao ga je Lovro Zvonarek) zakotrljala se još prije sedam dana kada je zvučala i pomalo nevjerojatno, a danas je, nakon obavljenog liječničkog pregleda, i službeno dobila svoj epilog koji je odjeknuo Hrvatskom i regijom – Rijeka je na travnjake HNL vratila još jednog "wunderkinda" koji se preranim odlaskom u svijet europskog nogometa izgubio u bespućima nogometne zbiljnosti.

Intervju s Alenom Halilovićem po dolasku u Rijeku:

Prije svega nekoliko dana Rijeka se, po tko zna koji put prema većini hrvatskih medija i po dobrom starom običaju "raspadala", danas Bijeli, slobodno to možemo kazati - ima megamomčad za hrvatske prilike, predsjednik Damir Mišković, generalni menadžer za sport Robert Palikuča i ostatak čelništva Bijelih ponovo su iz rukava izvukli "čarobni" štapić i u Rijeku doveli igrače za koje niti oni optimistični navijači nikada nisu mislili da će biti stanovnici Rujevice...

Ofenzivni veznjak je, koji bez problema može igrati i na lijevom i desnom krilu prije osam godina je kao igrač Modrih i jedna od tadašnjih najvećih mladih zvijezda europskog nogometa zabijao golove na Kantridi, danas po prvi put u svojoj karijeri stao pred klupske kamere dok je iza njega bio grb Rijeke, kluba s kojim je, kako je sam rekao, već duže vremena bio u kontaktu.

- Iskreno, već sam i prošle godine bio u kontaktu s Rijekom, no na kraju taj posao nismo završili do kraja. Ove sezone sam se htio vratiti u Hrvatsku i Rijeka me je u to uvjerila, zadovoljan sam i sretan što sam ovdje. Puno smo razgovarali o svemu, poznajem klub jako dobro, upoznat sam praktički sa svime tako da sam se na kraju odlučio za taj korak u svojoj karijeri - kazao je Halilović u uvodu koji je o svom novom klubu čuo sve najbolje, posebice od bivših suigrača koji su u nekom trenu karijere nosili Bijeli dres.

- S dosta njih sam bio suigrač, posebno u mlađim uzrastima i reprezentacijama i svi odreda su zaista nahvalili Rijeku, a posebno neki igrači iz prošle i pretprošle sezone koji su bili dio momčadi s Rujevice. Napravili su dobre transfere, bili su zadovoljni i sretni u Rijeci i imali su samo riječi hvale - dodao je 26-godišnji veznjak koji očito jako dobro zna u kakav je klub stigao, a niti HNL mu nije nepoznanica.

image

Statistika Alena Halilovića u karijeri

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

- Pratio sam HNL posljednjih sezona, a posebno ovu zadnju, baš zato što sam posljednjih godinu dana i bio u razgovoru i kontaktu s Rijekom. Prošlu sezonu sam pratio više nego ikad, mogu reći da je bila jako zanimljiva sezona, možda i najbolja u zadnjih deset godina, to mi je bio još veći motiv što sam se ove godine odlučio na povratak.

Pavlović, Alvarez, Vrančić, Dujmović, pa ostanak Vučkića i Krešića uz igrače koji su od lani u kadru Bijelih – sve su to imena, uz Alena Halilovića, koji će braniti boje Rijeke u sezoni koja kuca na vrata. Nova, moćna Rijeka poteći će ove godine, a još uvijek mladom veznjaku želja je bila doći što ranije kako bi bio spreman već za one prve europske i ligaške susrete.

- Dosta novih igrača koji su došli čak i poznajem, s nekima sam igrao, protiv nekih sam igrao. Mislim da se radi dobra ekipa, a ovdje je uvijek dobra atmosfera. Promijenili su se i treneri, puno toga se promijenilo i inzistirao sam na tome da dođem što ranije i da ih svih što prije upoznam i da praktički krenemo od nule stvarati momčad - dodao je Halilović koji je za kraj istaknuo glavni cilj Rijeke u ovoj godini.

image

Alen Halilović

NK RIJEKA

- Glavni cilj je da budemo bolji nego prošle godine, istaknuo je Halilović.

Sudeći prema rosteru kojeg Dragan Tadić i pomoćnici imaju, pozitivnoj atmosferi koja se stvorila u i oko Rijeke kao i karakteru igrača koji će ove godine, zajedno sa "starosjediocima" braniti boje kluba s Kvarnera, to ne bi trebao biti problem. A pojačanjima još nije kraj...

Očevi i sinovi

Alen Halilović bit će još jedan u nizu igrača koji će, baš poput svog oca, profesionalni nogomet zaigrati za Rijeku. Javnosti je manje poznata činjenica da je Sejad Halilović, otac najnovijeg pojačanja Rijeke svojevremeno također bio član kluba s Kvarnera i to u sezoni 2002.-2003. Dvadeset godina kasnije boje obitelji Halilović u Rijeci će braniti – Alen. Veliki ljubimac riječkih navijača, Marko Vešović svojevremeno je također krenuo stopama svog oca, Rade Vešović još je u vrijeme bivše države bio član Bijelih, a u Rijeci je, iako ne u prvoj momčadi i Tino Agić, sin Jasmina Agića, nekadašnjeg reprezentativca i člana Rijeke te Dinama.​

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:22