Slavlje Rijeke

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
INTENZIVAN DVOBOJ

Rijeka remizirala sa sedam puta skupljom momčadi: Hit-napadač HNL-a zabio golčinu s 25 metara

Sopićeva momčad vrijedi 24 milijuna eura prema TM-u. Suparnici? 155 milijuna eura
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 14. listopad 2023. 19:22

RIJEKA - UDINESE 1:1

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja 2889. Sudac: Marin Rožman (Kastav). Pomoćnici: Pajić i Perkov.

STRIJELCI: 0:1 - Zarraga (26), 1:1 - Pašalić (36).

RIJEKA: Zlomislić - Smolčić (od 42. Bogojević), Radeljić, Dilaver, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca - Yansane (od 49. Obregon) (još su igrali: Čabraja, Mitrović, Galešić, Ilinković, Juncaj, Valinčić, Kitin, Šuke). Trener: Željko Sopić.

UDINESE: Silvestri, Zaragga, Success, Domingos, Joao, Neuhen, Etienne, Florian, Christian, Zemura, Pereyra (još su igrali: Mosca, Kristancig, Guessand, Marley, Lorenzo, Sekou, Pejičič, Nwachukwu, Russo, Bozza). Trener: Andrea Sottil.

CRVENI KARTON: Nehuen (90).


Nogometaši Rijeke u pripremnoj su, no vrlo intenzivnoj, na trenutke i (pre)nervoznoj utakmici remizirali protiv Udinesea iako su bili bliže pobjedi.

Prvu priliku na susretu imali su gosti iz Udina, Success, suprotno prezimenu, dvaput zaredom nije bio precizan. Oba njegova udarca, malo iskosa s 10-ak metara, obranio je, unutar dvije sekunde, rezervni vratar Rijeke Martin Zlomislić. Možda je Isaac Success imao i određenog "popusta" s obzirom na to da je brat Goodnesa Ayajija, nekadašnjeg ofenzivnog veznjaka Rijeke koji je iz Abuje stigao na Kvarner.

Imali su Riječani nakon toga, kolokvijalno govoreći, više od igre, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gostujuću momčad koja je povela u 26. minuti. Izgubila je Rijeka loptu u prijenosu, kontru je povukao Tahuvin koji je prošao Radeljića i loptu proslijedio Zarragi kojem nije iz blizine bilo teško poentirati za vodstvo gostiju.

image

Rijeka - Udinese

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Nekoliko minuta kasnije probudila se i riječka publika, to je očito bio impuls i nogometašima na terenu koji su brzo "zapalili" tribine. Igrala se 36. minuta kada je Rijeka iz prekrasne akcije izjednačila. Nekoliko sjajnih poteza, prije svega Jankovića, Pjace i Fruka kroz polukontru prethodili su lopti za Pašalića koji je sada već daleko poznatom ljevicom opalio s 25 metara, a lopta se, na oduševljenje prisutnih, "zakoprcala" iza crte nemoćnog vratara Silvestrija.

Da li zbog frustracije, ili velike nesmotrenosti, nekoliko minuta kasnije Christian Kabasele je na sredini terena oštro startao na stajnu nogu Ivana Smolčića čiji se krik prolomio riječkim tribinama. Ustao se Smola nakon nekoliko minuta pružanja pomoći, no samo do klupe, zamijenio ga je Bruno Bogojević. Do kraja prvog dijela zaprijetio je još i Pjaca udarcem iz 42., no lopta je otišla malo pored lijeve vratnice talijanskog vratara.

image

Marco Pašalić

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Gostima iz Udina, koji još ne znaju za pobjedu ove sezone u Serie A, ova je utakmica očito bila više od same pripremne, niti par minuta nakon što je ušao i Obregon je žestoko "dobio" po nogama, no srećom uspio je nastaviti dvoboj.

U 59. je Pjaca na lijevoj strani još jednom pokazao svoju nogometnu raskoš, lako "slomio" Marleyja i povratnom loptom pronašao Jankovića koji s ruba kaznenog prostora lijepo puca, ali Silvestri je bio na mjestu. Minutu kasnije ponovno je bilo "vruće" u gostujućem petercu, Pašalić je nakon odbijenog udarca umalo postigao i svoj drugi pogodak na susretu, no vratar Udinesea uspio je, uz velike poteškoće, sačuvati svoju mrežu.

U 66. su vrlo blizu pogotku bili i gosti, nakon jedne kontre Thauvin se iskosa s desne strane našao u situaciji jedan na jedan koju je sigurni Zlomislić ulaskom u udarac, odnosno istrčavanjem, osujetio uz veliki pljesak gotovo tri tisuće navijača.

Thauvin je i u 72. bio nadomak pogotka, nakon asistencije Camare s desne strane, no lopta je, na žalost desetak navijača Udinesea smještenih na zapadnoj tribini, prohujala pored lijeve vratnice, a sličnu je priliku imao i Pašalić 80., no i on je bio milimetarski neprecizan.

Linker
27. travanj 2024 14:21