Stjepan Radeljić i Martin Baturina

 DAMIR KRAJAC Cropix
MATERIJAL ZA VATRENE?

‘Rijeka ima igrača za hrvatsku reprezentaciju, nevjerojatno je podcijenjen. Cijena mu je narasla preko noći‘

26-godišnji stoper ove je sezone upisao 22 nastupa u sastavu trenera Željka Sopića
Piše: Vito TomasObjavljeno: 26. veljača 2024. 14:59

Dinamo je na Maksimiru s 1:0 svladao Rijeku u susretu 24. kola SuperSport HNL-a. Zagrebačka je momčad bila taman dovoljno bolja od ekipe s Kvarnera koja je sve u svemu ostala pomalo nedorečena. Ipak, jedan igrač Rijeke istaknuo se vrlo dobrom predstavom, a koje zapravo već pruža i u kontinuitetu. Prepoznao je to Tomislav Stipić, stručni komentator u emisiji MAXSport televizije.

- Stjepan Radeljić je jako interesantan igrač, na hrvatskom tržištu podcijenjen. Bio sam u kontaktu s njim jer sam ga želio dovesti u Rigu, a i on je želio doći k nama. No, predvodio je Šerif protiv Partizana prošle sezone u Konferencijskoj ligi. Pobijedili su i postao nam je preskup, cifra je narasla preko noći. Odličan igrač s velikim potencijalom, brz za svoju visinu. Timski igrač, usudio bih se reći da je igrač za hrvatsku reprezentaciju kroz godinu ili dvije – izjavio je Stipić, ujedno i bivši trener Grasshoppersa, Slaven Belupa te latvijskih klubova Auda i Riga.

26-godišnji stoper ove je sezone upisao 22 nastupa, jedan pogodak i jednu asistenciju u sastavu trenera Željka Sopića. Ipak, u sezonu nije ušao kao prvotimac, minute je dugo vremena dobivao na kapaljku, a ozljeda Dilavera otvorila mu je prostor koji je on objeručke prihvatio. U posljednjih pet utakmica igrao je svih 90 minuta i ustalio se kao siguran član prve postave.

Radeljić je ranije u karijeri igrao i za druge ekipe Stuttgarta i Osijeka, Široki Brijeg te moldavski Šerif. U Rijeku je stigao u ljeto 2023. i potpisao ugovor do 2026. Nastupao je za mlađe selekcije hrvatske i bosanskohercegovačke reprezentacije, no seniorski reprezentativni nastup još nije upisao, tako da još ima priliku odabrati koju će zemlju predstavljati, naravno, ukoliko se ukaže prilika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. ožujak 2024 16:38