Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
GOLGETERSKI POST

Protiv Hajduka se vraća drugi najbolji strijelac HNL-a: Hoće li mu pauza pomoći da na Poljudu bude onaj stari?

Stao je Drmić, stala je i Rijeka, bilo bi najkraće objašnjenje, stvari su, međutim, puno kompleksnije...
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 22. veljača 2022. 12:57

Utakmica pauze, na koju je bio prisiljen zbog akumuliranih žutih kartona, možda će Rijekinom švicarskom nogometnom reprezentativcu Josipu Drmiću i dobro doći.

U nastavku prvenstva, naime, nije to bio Drmić kojeg je nogometna javnost naviknula gledati, niti je postigao gol, niti je objektivno i bio u velikim prilikama za postizanje istog, što možda više ide na dušu ostatku momčadi i kompletnoj igri Bijelih u prva tri proljetna dvoboja.

Najbliže pogotku bio je u pobjedi protiv Lokomotive, kada je jedan njegov dobar udarac još bolje obranio Ivan Nevistić, najbolji pojedinac susreta unatoč tome što je primio tri pogotka.

Posljednji pogodak Drmić je zabio još 11. prosinca u domaćem porazu protiv Gorice u okviru 19. kola Prve HNL, još se ove sezone nije dogodio toliki golgeterski post u kojem “prva violina” Rijeke nije zabila četiri utakmice zaredom, a zbog zarađenih kartona, eto, nije niti petu...

Stao je Drmić, stala je i Rijeka, bilo bi najkraće objašnjenje, stvari su, međutim, puno kompleksnije od toga, igra Rijeke na početku nastavka sezone nije generirala veliki broj prilika koje je Drmić jesenas kao na traci pretvarao u golove, svima je jasno da se neke stvari očito moraju mijenjati... Nitko sasvim sigurno ne bi bio sretniji od Drmića i Rijeke da se ta promjena dogodi već u prvom susretu u kojem može nastupiti – na Poljudu.

Inače, napadač Rijeke do sada je u aktualnom prvenstvu propustio svega četiri utakmice. Nije ga bilo u 5. kolu protiv Osijeka, u 10. protiv Gorice, u 18. protiv Hrvatskog dragovoljca zbog lakše ozljede, a ni jučer u 24. kolu kontra Šibenika radi kartona.

Učinak Rijeke u tim susretima gledajući u bodovima jest devet osvojenih od mogućih dvanaest, jedini poraz u kojem Drmić nije mogao pomoći svojoj momčadi jest onaj protiv Osijeka u prvom dijelu prvenstvene sezone, a i iza tog susreta ostali su “repovi” kada se crte u VAR sobi nisu pravilno povukle, a Rijeka ostala bez čistog pogotka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 04:51