Momčad Dragovoljca koja je Rijeci nanijela najbolniji poraz ove sezone

 DAMJAN TADIC/CROPIX
PRAZNE PRIČE

Pričalo se da se Rijeka treba samo pojaviti u Zagrebu, ali ‘zločesta ulica‘ još je jednom izgubila...

U poplavi tih najava prepunih sprdnje, zaboravilo se na jednu jedinu, a zapravo najvažniju stvar
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. ožujak 2022. 22:56

Zločesta je “ulica” izgubila još jednu utakmicu... Brujalo se i po medijima da se Rijeka treba otprilike samo pojaviti u Zagrebu, kako bi automatski uknjižila bodove u igri sa svojom sigetskom “podružnicom”, mislilo se da će to biti prelak zalogaj za favorita i da će “fenjeraš” lako “kleknuti”.

Svašta se “trkeljalo”, a u poplavi tih najava prepunih sprdnje, zaboravilo se na jednu jedinu, a zapravo najvažniju stvar: zaboravilo se, naime, na sportski duh, na želju za dokazivanjem mladih ljudi, na žar koji u njima plamti! I taj se žar razgorio u Kranjčevićevoj...

Svih šest igrača koji su s Rujevice došli na posudbu u Siget igralo je protiv svog matičnog kluba, plus još trojica koji su zimus raskinuli ugovore s Rijekom! Nisu, dakako, svi bili starteri, ali osjetili su slast ove pobjede i, što je važnije, dali su joj svoj veliki doprinos.

Asistenti za pogotke Karrica i Jurišić, pa čvrsti srednji braniči Smolčić i Galešić, zatim veznjaci Hodža i Kukoč, napadači Frigan i Bristrić, te desni branič Braut, koji bi u ovoj situaciji, kad je Solano ozlijeđen, trebao Tomiću kao “kruh nasušni! A na klupi “dragovoljaca” bio je Dragan Tadić, donedavni trener juniora Rijeke, koji je poslije utakmice bio neizmjerno ponosan na svoje igrače...

- Moji su dečki mladi, željni su motivacije, velik je dio njih ugovorno vezan s Rijekom, ili je to donedavno bio. Željeli su se dokazati, bili su silno motivirani, to je sasvim normalno za mlade igrače, željeli su pokazati da za njih ima mjesta na Rujevici. Oni gledaju sebe, svoj igrački put, grade svoju karijeru i takvo je razmišljanje posve normalno i jedino ispravno – rekao je Tadić.

I tim se riječima doista nema što dodati. Oni koji su mislili da će riječka mladost “pustiti” utakmicu svojim donedavnim suigračima, gadno su se prevarili.

I sve su te sumnje u njihovo poštenje zapravo ponudile samo još veći, najveći motiv tim nadarenim dečkima, željeli su pokazati vodstvu Rijeke da ih ne otpisuje i da nitko nema pravo omalovažavati njihove karijere sumnjom u temeljne ljudske vrijednosti. I ostvarili su svoju nakanu na najbolji način, zadavši Rijeci zacijelo najteži ovosezonski poraz, pretrpljen u nadmetanju s vlastitim, privremeno “otpisanim” igračima.

image
DAMJAN TADIC/CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 18:49