MATIJA DJANJESIC Cropix
ODLAZAK NIJE BIO LAGAN

‘Povratak na Maksimir? Teško. Transfer u Rijeku bio je praktički gotov, a onda je došao Jakirović...‘

Čapljinac je ljetos bio na koračić od prelaska na Rujevicu
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2024. 10:46

Sergej Jakirović nije ga vidio u užim planovima pa je jedina logična opcija bila - odlazak na posudbu. Luka Menalo (27) najmanje će do kraja sezone igrati za slovensko Celje, klub na čijoj klupi sjedi njegov bivši trener iz Dinama, Damir Krznar.

- On je imao najveću ulogu, otpočetka je on kad se pojavila ta opcija i nazvao me i inzistirao na tome i cijeli njegov stožer. Najveću ulogu je praktički on tu odigrao - kazao je Menalo u intervjuu za SportKlub.

- Bilo je ponuda, ali ja sam isto malo dosta težak i izbirljiv i imao sam nekih obiteljskih problema pa je i ta blizina Zagrebu presudila i naravno trener Krznar koji je najzaslužniji što sam tu.

Kako priznaje, nije bilo lako otići iz Maksimira nakon silnih godina provedenih u zagrebačkom klubu.

- Odlazak iz Dinama se očekivao, već je bilo to i nekako prirodno, nije bio šok, ali sigurno da nije lako. Zadnje dvije, tri godine, više ni ne znam koliko sam praktički u komadu proveo u Dinamu, ali sad mi je evo šest godina u Dinamovoj obitelji što s posudbama, što bez posudba. Vežeš se možda i malo previše za ljude koji rade u klubu, uz fizioterapeute, uz oružare… Toliko igrača se promijenilo i trenera. Vežeš se i bude ti teško. Ali ništa, rekao sam to već, spustio sam se stepenicu niže da bih se probao dići dvije više. Vidjet ćemo je li put ispravan. Povratak na Maksimir? Teško, iskreno, teško. Doduše, tko zna što život nosi.

image
RONALD GORSIC Cropix

Čapljinac je ljetos bio na koračić od prelaska u Rijeku u kojoj je već ranije bio na posudbi, ali onda je Jakirović došao u Maksimir pa je sve propalo.

- Praktički je to bio gotov transfer, ali onda je trener Jakirović došao u Dinamo, nije se dogodilo i nisam i puno iskreno razmišljao o tome jer mi se to dogodilo i na zimu kad sam imao neke druge ponude. Već sam tu bio dosta razočaran i tu je ajmo reći krenuo neki moj pad u Dinamu. Nisam previše razmišljao o tome što bi bilo kad bi bilo.

Prokomentirao je i nadolazeći derbi između njegovih bivših momčadi, Dinama i Rijeke.

- Pratim, gledam svaku utakmicu, mislim da će sad ova utakmica između Dinama i Rijeke možda prelomiti nešto, ali sumnjam da može skroz prelomiti prvenstvo, Opet najveću šansu dajem Dinamu, imaju najkvalitetniju momčad, nije se Dinamo dugo našao u ovakvoj situaciji, prijašnjih godina je bilo teško, ali opet napraviš tu neku razliku. Ove godine Rijeka, Hajduk, smatram da će se do zadnjeg kola voditi borba, ali Dinamu dajem najveće šanse.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:29