DAMIR KRAJAC Cropix
USUSRET DVOBOJU NA MAKSIMIRU

Ovaj čovjek je posebna priča finala Kupa: S Rijekom je osvojio dva Rabuzina, a u dresu Dinama dva prvenstva

Vidjet ćemo hoće li Tibor Halilović doći do kup-trofeja i s Modrima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. svibanj 2024. 14:26

Veznjak Dinama Tibor Halilović (29) posebna je priča finala Kupa. Računajući ovo koje je još završeno, Halilović je osvojio dva prvenstva s Modrima, ali i dva Kupa s - Rijekom!

To se zbilo u sezonama 2018./19. i 2019./20. U oba slučaja Halilović je bio bitna figura, a u jednom - najbitnija. Naime u finalnoj utakmici Kupa koju su na Šubićevcu igrali Rijeka i Lokomotiva, upravo je Tibor Neveri s Kvarnera donio pehar. U Šibeniku je tada u 76. minuti postigao jedini pogodak za pobjedu tadašnje momčadi Simona Rožmana s 1:0. Tako se tim posebnim dosegom ovaj 29-godišnjak upisao u povijest riječkog kluba.

image

Tibor Halilović

MATIJA DJANJESIC Cropix

Sezonu prije, kad je Rijeku vodio Igor Bišćan, a Dinamo Nenad Bjelica, u Puli se igralo finale. Rijeka je pobijedila Modre rezultatom 3:1, a golove za Riječane postigli su Čolak, Kvržić i - Halilović! Pa je tako opet bio jedan od onih koji su ostali zapisani kad se radi o riječkom osvajanju trofeja. Vidjet ćemo idući tjedan nakon uzvrata na Rujevici, hoće li Tibor i u Dinamovom dresu, nakon što je to dva puta uspio s Rijekom, uspjeti doći do kup trofeja i s Modrima.

image

Tibor Halilović

GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. lipanj 2024 16:20