DAMIR KRAJAC Cropix
ODUŠEVIO POGOTKOM

Novi bombarder s Kvarnera: Dinamo ga je otpisao, a Mišković za njega navodno odbio milijune

Iz perspektive navijača Rijeke, oni su sigurno sretni što je ostao
Piše: Toni RoićObjavljeno: 16. rujan 2024. 06:52

Rijeka je lider HNL-a nakon pobjede 1:0 u Velikoj Gorici, a jedino što će se pamtiti s te utakmice je spektakularni pogodak Nike Jankovića s tridesetak metara kad je lopta u 58. minuti uz pomoć grede odsjela u mreži domaćih.

Poslije onih strašnih 0:5 u Ljubljani i ispadanja iz Konferencijske lige, malo tko je mogao zamisliti Riječane na prvom mjestu sredinom rujna, ali remi s Dinamom i velikogorički trijumf donijeli su baš to. Igra se zaboravlja, a rezultat se pamti. S tom devizom trener Đalović došao je i u Turopolje, a slavlje i tron omogućio mu je 23-godišnji Janković, koji je imao odličnu prošlu sezonu s 11 prvenstvenih pogodaka i 5 asistencija u 31 nastupu.

*Pogodak Jankovića pogledajte od minute 5:35

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Već tada je uspoređivan sa svojim stricem Jankom Jankovićem, koji je 80-ih godina prošlog stoljeća tresao mreže u dresu Rijeke, ali njegov ovosezonski prvijenac, ali i niz postignutih pogodaka s distance prije toga, riječke navijače više će podsjetiti na Mladena Mladenovića. Njega je poznati radio reporter iz tog vremena Ivo Tomić zvao “bombarder s Kvarnera” i nije pretjerano reći da je u Niki opet Rijeka dobila takvog “bombardera”, igrača koji se ne libi pucati iz svih pozicija, ali što je daleko važnije - i pogađati. Još dok je nastupao za mostarski Zrinjski postigao je Janković i gol direktno iz kornera protiv kazahstanskog Tobola, baš u stilu Mostarca Blaža Sliškovića.

Janković je svoj pogodak u Velikoj Gorici burno proslavio sa suigračima, što su mu navijači Gorice zamjerili i uputili mu glasne zvižduke. Očekivali su da neće slaviti jer je u sezoni 2021./2022. bio član turopoljskog kluba, ali dio je to priče o Jankovićevom razočaranju što nije prepoznat ni u Gorici, ni u matičnom Dinamu. Zagrebački klub slao ga je na dvije posudbe (Zrinjski, Gorica), a onda ga je transferirao u Rijeku uz klauzulu da se odšteta dijeli 50-50.

Upućeniji kažu da je ovoga ljeta ukidanje klauzule bilo predmet pregovora kad je Dinamo želio dovesti Marca Pašalića, dok je Rijekin predsjednik Damir Mišković navodno odbio ponudu francuskog Lillea za Jankovića od četiri milijuna eura jer bi pola morao dati Dinamu. Iz perspektive navijača Rijeke, oni su sigurno sretni što je ostao jer računaju da će im “bombama” poput velikogoričke i dalje donositi bodove...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 06:53