DAMIR KRAJAC Cropix
PLAVA STVARNOST

Na Maksimiru imaju računicu i nisu zabrinuti: Jedan bi scenarij definitivno bio vrhunac sezone i najslađa titula

Dinamo i nadalje ima pet bodova zaostatka za dojmljivim liderom lige s Rujevice
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. travanj 2024. 11:10

U plavom domu sve misli su na utakmici s Varaždinom. Tako je to iz kola u kolo, razmišlja se samo o sljedećoj utakmici, treneru Sergeju Jakiroviću i dečkima ne pada napamet razbijati glavu s bilo kakvim drugim promišljanjima.

Jasno i sasvim logično jest da prate rezultate i igre Rijeke, konkurenta na naslov prvaka. Bilo bi im, jasno, itekako drago da dečki Željka Sopića negdje kiksaju, da im olakšaju posao na putu do željene obrane naslova prvaka.

Egzaktna znanost

Međutim, isto tako im je bjelodano jasno da je sve u njihovim nogama. Matematika je egzaktna znanost, a ona kaže da će Dinamo biti prvak ako do konca prvenstva pobijedi u svim utakmicama.

Jakirović i njegovi ovise sami o sebi, nije im potreban kiks Nevere s Kvarnera da bi uzeli šampionsko žezlo. Trebaju “samo” na svom pohodu pobijediti na Rujevici 5. svibnja. Dakle, shvatili ste, plan u Maksimiru je dobiti sve oglede do kraja HNL-a, a drži se da je to moguće s obzirom u kakvoj su trenutačnoj formi.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Odluka na Rujevici

Mogli ste pročitati u intervju s Markom Bulatom na ovim stranicama, upravo je negdje skrivena želja da o prvaku baš i odluči derbi na Rujevici, da se u međusobnom okršaju sazna tko je zapravo bolji i tko zaslužuje naslov državnog prvaka u ovoj sezoni.
Pobijediti izravnog konkurenta i to još na njegovom stadionu definitivno bi bio vrhunac sezone i najslađa titula. Dinamo sam sebi želi donijeti šampionski pehar u Maksimir, ne traži pomoć bilo koga drugog. Makar, ponavljamo, ne bi se ljutili da netko “osakati” Rijeku za koji bod. Recimo, Gorica u sljedećem kolu.

Jakirović bi svakako bio zahvalan vjenčanom kumu Vidoviću da mu pomogne. Bio bi to stvarno sjajan kumov poklon.
Frustriraju li Rijekini uspješni rezultati, te stalne pobjede, maksimirsko društvo? Koliko smo uspjeli shvatiti, baš i ne. Stekli smo dojam kao da su u plavom domu očekivali da će Rijeka biti konkurent do samog kraja prvenstvenog nadmetanja, da neće gubiti bodove u trci s Modrima.

Nije iznenađenje

Možda je to i zbog činjenice da je Sergej Jakirović prije nego što je došao u Dinamo bio trener Riječana i što je upravo on sa suradnicima sudjelovao u stvaranju rostera aktualnog prvenstvenog lidera. Ova sadašnja Rijeka ima i Jakirovićev potpis, makar je Željko Sopić preuzimanjem momčadi napravio čudesan posao na kojem mu se čovjek zaista može diviti. Uostalom, izborio je finale Hrvatskog kupa, gdje će ga čekati baš Dinamo, a u prvenstvu ima impresivan skor, nadasve u 2024. godini, gdje je u 12 utakmica upisao čak 11 pobjeda uz jedan poraz i gol-razliku 26:4. Poraz baš od Dinama...

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Iako to službeno nitko nikad nije izjavio, iako je to samo naš dojam, nekako smo stekli osjećaj da su u plavom domu cijelo vrijeme držali da će se prvenstvo baš odlučivati između Rijeke i Dinama, da će se utrka utroje pretvoriti u utrku udvoje, da će Hajduk ispasti negdje po putu. Kao što se, uostalom, na kraju i dogodilo.

Rijeka definitivno nije iznenađenje ni za koga u maksimirskim dvorima, zato i nema frustracija zbog uspjeha Sopićeve momčadi. Kad nešto očekuješ, onda ne postoje frustracije.

Šampionski stil

Konačno, ne treba ih niti biti jer Dinamo zaista u zadnje vrijeme nudi sliku momčadi koja može ostvariti svoje želje i u šampionskom stilu pobijediti sve do konca HNL-a, pa i Riječane u njihovom dvorištu. Ali, za početak, u srijedu treba pasti Varaždin i to pred dobro ispunjenim maksimirskim tribinama, zanimanje za tu utakmicu je ogromno.

RIJEKA DO KRAJA U HNL-u

21/04/24. Rijeka - Gorica

28/04/24. Lokomotiva - Rijeka

05/05/24. Rijeka - Dinamo Zagreb

11/05/24. Varaždin - Rijeka

19/05/24. Osijek - Rijeka

25/05/24. Rijeka - Slaven Belupo

---

DINAMO DO KRAJA U HNL-u

17/04/24. Dinamo - Varaždin

21/04/24. Lokomotiva - Dinamo

27/04/24. Varaždin - Dinamo

05/05/24. Rijeka - Dinamo

11/05/24. Dinamo - Osijek

18/05/24. Slaven Belupo - Dinamo

25/05/24. Dinamo - Rudeš

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:27