SASA BURIC Cropix
POLJUD RASPRODAN

Leko oduševljen: ‘Split je fenomen, a o kazni najbolje da ništa ne govorim, mogu reći samo loše stvari‘

‘Glavna priča cijelog ovog tjedna nakon pobjede nad Dinamom su naši navijači, nije to nikakvo pretjerivanje‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 28. srpanj 2023. 17:22

Nakon pobjedničkog otvaranja sezone i pobjede protiv Dinama na Maksimiru nije nikakvo iznenađenje što je u Splitu zavladala potpuna euforija, a podatak da je Poljud za dvoboj protiv Rijeke rasprodan pet dana prije utakmice govori sam za sebe. Trener Hajduka Ivan Leko zaradio je pet utakmica kazne zbog isključenja u Maksimiru, ali s obzirom da se strateg splitskog velikana žalio na odluku vodit će svoju momčad u sutrašnjemen jadranskom derbiju. Na jučerašnjem druženju s pripadnicima sedme sile Leko je bio najviše fasciniran navijačkom podrškom u kojoj uživa njegova momčad,

- Glavna priča cijelog ovog tjedna nakon pobjede nad Dinamom su naši navijači, nije to nikakvo pretjerivanje ovo što se trenutno događa u Splitu i oko našeg kluba je jednostavno fenomen. Da je pet dana prije utakmice rasprodan, stadion a sezona je praktički tek počela, jednostavno nema riječi s kojima bi dovoljno to opisao pogotovo kada se uzme u obzir i veličina Splita kao grada i broj stanovnika. Možemo svi skupa u klubu biti ponosni, ali to nam je i obaveza da nastavimo u istom ritmu - istaknuo je Leko i još malo se vratio na pojedu u Maksimiru.

- Slatko je kad se ostvari jedna takva pobjeda pogotovo kada se pobjedi Dinamo na njegovom travnjaku i na način na koji smo mi to učinili, ali kada se pobjedi nemate puno vremena za slavlje, no isto tako kada se izgubi niti za veliko tugovanje nemate vremena jer je pred vama nova utakmica, to je ljepota sporta, a naš maksimalan fokus je sada na susret s Rijekom u kojem želimo osvojiti nova tri boda.

image
SASA BURIC Cropix

Riječani su u dalmatinsku metropolu stigli direktno iz Prištine nakon pobjede u Konferencijskoj ligi i dva dana prije susreta kako bi se što bolje pripremili na ono što ih sutra čeka na Poljudu, no Leko tome ne pridaje veliki značaj kao niti činjenici da još čeka prvu pobjedu u dvobojima protiv Sergeja Jakirovića.

- To kada će Rijeka doći u Split dva dana prije utakmice ili u nekom drugom terminu uopće nije presudno, to je njihova stvar, također ne igraju Leko i Jakirović, nego igraju Hajduk i Rijeka. Dobro se poznajemo ne treba očekivati neka velika iznenađenja svatko želi sakriti svoje mane i istaknuti vrline, maksimalno respektiramo našeg suparnika, jako dobro znamo koliko Rijeci znači svaka utakmica protiv Hajduka i pobjeda, ali znači i nam i tako ćemo se postaviti na travnjaku. Naravno da sam gledao utakmice Rijeke u Prištini, što bi drugo trebao raditi nego gledati našeg budućeg suparnika.

Leko je kažnjen s pet utakmica zabrane vođenja svoje momčadi

- Najbolje da ništa ne govorim, jer bi mogao samo loše stvari reći. Puno mi je važnije da je momčad motivirana i da je konkurencija u momčadi nešto što je otišlo u najboljem mogućem smjeru, svi žele igrati a na meni kao treneru je da izaberem najbolji u jedanaesticu. Ponekad je bolje na travnjaku provesti pola sata pa biti igrač prevage nego početi utakmicu u prvih 11, Novi igrači su bliži nastupu od prve minute.. Ferro je napravio pogrešku protiv Dinama, ali ne treba ga sada razapinjati. Pogreške se događaju, a naša je sreća što smo u konačnici uspjeli tu pogrešku potpuno anulirati.

Nakon dvoboja protiv Rijeke za Hajduk slijedi pauza s obzirom da je odgođena utakmica protiv Osijeka..

- Nema se tu šta puno za kazati, Osijek je iskoristio svoje pravo na odgodu, poslao je zahtjev za odgodom utakmice na vrijeme i to je to što se nas tiče.

Lovre Kalinić, Josip Elez i Dino Mikanović u prijateljskoj utakmici protiv Solina i pobjedi 7:1 vratili su se na travnjak nakon duge pauze zbog ozljeda.

- Bez Kalinića i Eleza smo praktički bili pola godine, a bez Mikanovića tri mjeseca, nedostajali si nam i u igračkom i karakternom smislu, S njima u kadru možemo biti još jači, ali ipak treba još neko vrijeme da budu u optimalnoj formi.

Na kraju se Leko još jednom dotaknuo rasprodanog Poljuda i poslao jasnu poruku.

- Rasprodan stadion samo nam treba biti veliki motiv i vjetar u leđa, a ne nikakav teret i pritisak, onaj tko misli što će biti ako se ne pokažemo pred našim navijačima na pobjednički način taj sam po sebi nije pobjednik, a osobno očekujem bolji Hajduk nego na Maksimiru pogotovo u napadačkom dijelu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 18:49