Hajduk je pobijedio Slaven s uvjerljivih 4:0

 ANTE CIZMIC Cropix
VAR SOBA

‘Jedan igrač Hajduku može donijeti više od Livaje. Dinamo? Na rubu su očaja, Jakirović nije napravio ništa‘

U novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ fokus je bio na utakmici između Lokomotive i Dinama
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 12. veljača 2024. 18:29

SuperSport HNL iz kola u kolo donosi puno uzbuđenja, a dva hrvatska najveća kluba kao da se natječu tko će napraviti više kikseva. Nakon što je Hajduk izgubio bodova u prošle dvije utakmice, sada je to napravio Dinamo koji je odigrao 2:2 protiv Lokomotive.

Modri su nam bili u najvećem fokusu u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ u kojem su gosti bili novinari Sportskih novosti, Davorin Olivari i Mislav Znaor.

- Cijeli proljetni dio prvenstva, izuzimajući utakmicu s Goricom, je za Dinamo na rubu očaja. Poraz od Lokomotive, Istru se dobilo na mišiće, a protiv Gorice je bila odlična utakmica. No, Gorica je u krizi, vidimo da su izgubili sve u zadnje vrijeme tako da to možda nije bio pravi lakmus papir za ono što može Dinamo i to smo opet vidjeli na ovoj utakmici protiv Lokomotive - rekao je Olivari, a Znaor se nadovezao:

- Očekivao sam da će se ovako nešto dogoditi jer 3:0 nije mali poraz, a u dva tjedna se ne može promijeniti ne znam koliko stvari. Malo mi je zasmetalo da su ljudi govorili da je pobjeda nad Goricom prekretnica sezone. Gorica u ovom trenutku nije reprezentativna momčad. To je bila pobjeda koja je digla moral, ali smo i protiv Lokomotive vidjeli da to nije bilo to. Dinamo mora stvarati po deset čistih prilika protiv takvog suparnika ako želi doći do prvaka.

Olivari je dugogodišnji kroničar Dinama i pravi sugovornik za pitanje je li se može sjetiti da je neki trener imao ovoliki kredit kao što ga ima Sergej Jakirović.

- Ovakav kredit nije imao nitko. No, cijela sezona Dinama je loša, od početka. Od Bišćana, ispadanje od AEK-a, skupštine, mijenjanja, pozicija, opozicija. Dinamo je apsolutno cijelu sezonu u banani. Ne samo od terenu, nego i gore. Ne možeš očekivati da klub funkcionira slabo, nikako, a da momčad to uopće ne osjeti. Prema tome, Dinamova cijela sezona je slaba. Ne bih samo u Jakira uperio prst, ali on je odgovoran jer je on trener. On ima puno poraza, ubilježio je onaj poraz od Sparte, blamaža od Balkanija na Kosovu, i tako dalje. Ima tu puno teških stvari koje je napravio. Zapravo, nije ništa napravio.

image

Sergej Jakirović

Cropix

Jakirović je u prvom dijelu sezone zavapio da mu se daju jedne pripreme i da dovede pojačanja koja je htio.

- Dobio je. I kad je počelo, ispalo je tako kako je ispalo. Znači da se nije napravilo to što se trebalo napraviti - rekao je Olivari.

Dinamo je i pred prvim demokratskim izborima za skupštinu kluba koja će se dogoditi 2. ožujka. Postoje dvije liste za ‘navijački‘ dio popunjavanja skupštine, a s obzirom na to da Bad Blue Boysi favoriziraju listu ‘Dinamovo proljeće‘ koju predvodi Velimir Zajec, za očekivati je da ona pobjedi. Legenda Dinama bi onda bio kandidat za predsjednika kluba, ali ta lista će u skupštini imati 25 ljudi. Lista Izvršnog odbora će ih imati 35 pa se postavlja pitanje je li moguće da Zajec postane predsjednik kluba.

- Na temelju iskustva do sada mogu reći da je Dinamova skupština bila kao jedna velika klisura u kojoj ima jako puno preletača, orlova. Prema tome, uvijek računaj na to da netko ima ideju letjeti.

image

Utakmica u Gorici se igrala u vaterpolskim uvjetima

RONALD GORSIC Cropix

Dok je Dinamo u krizi, Rijeka nastavlja svoj pohod prema naslovu prvaka. Utakmicu u Gorici je teško analizirati jer smo gledali vaterpolo, a ne nogomet, ali bit će zanimljivo u sljedećem kolu kada na Rujevicu dolazi Lokomotiva.

- Baš me zanima kako će se Čabraja postaviti na Rijeku. Na neki način obje momčadi igraju sličan nogomet. Obje momčadi igraju moderno, s brzim tranzicijama i rekao bih da će se Rijeka teško snalaziti protiv taktički dobre Lokomotive - smatra Znaor.

Što se Hajduka tiče, ovo je bilo mirno kolo za Splićane koji su mirno pobijedili Slaven Belupo s 4:0. Na toj utakmici je odlično odigrao Nikola Kalinić te se još jednom postavila pitanja je li Ivan Leko pogriješio kada se odrekao iskusnog napadača te mogu li Kalinić i Livaja igrati zajedno.

- Ne mislim da mogu igrati zajedno, ali mislim da u nekim utakmicama Kalinić može donijeti više od Livaje. Livaja se u nekim utakmica previše povlači i dolazi po loptu, a Kalinić je uvijek ‘fox in the box‘, opasan u svakom trenutku. Jedna lopta, jedan glupi odbijanac, on to može zabiti - rekao je Znaor.

Zašto Dinamo nije fokusiran na utakmice Konferencijske lige; je li Jakirović pogriješio s početnim sastavom i izmjenama protiv Lokomotive: što se dogodilo u klupskim prostorijama nakon utakmice Lokomotiva - Dinamo, a što s verbalnim napadom na Krunu Simona; je li Rijeka pod pritiskom osvajanja naslova; hoće li Josip Brekalo doći do reprezentacije preko Hajduka? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:17