MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
STIGLE KAZNE

Hajduk ponovno sankcioniran zbog pirotehnike, Josip Drmić dobio dvije utakmice kazne zbog udaranja Simića

Napomenimo to da Drmićeva kazna znači da će moći igrati u finalu Kupa protiv Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2022. 15:41

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 34. kola HT Prve lige, objavljeno je na službenoj web stranici HNL-a.

"GNK Dinamo kažnjen je s 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. U 76. minuti sudac je zaustavio utakmicu dvije minute jer su na sjevernoj tribini, na kojoj su smješteni domaći navijači, zapaljene tri bljeskalice, odnosno jedan topovski udar, dvije petarde i 20 baklji, od kojih je deset bačeno na tartan stazu, a četiri u teren za igru.

HNK Hajduk kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnoj tribini, tijekom utakmice upalila je 19 baklji i četiri dimne bombe, koje su ugašene na tribini i nisu ometale tijek igre.

HNK Rijeka kažnjen je s 12.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Rijeka - Hajduk. Domaća navijačka skupina Armada, smještena na sjevernoj tribini, tijekom utakmice upalila je osam dimnih bombi i jednu petardu, koje su ugašene na tribini i nisu ometale tijek igre.

Josip Drmić (Rijeka) kažnjen je s 5.000 kuna i dvjema utakmicama neigranja zbog isključenja uslijed udaranja rukom protivničkog igrača bez lopte u predjelu lica za vrijeme igre (čl. 57. DP HNS-a) tijekom utakmice Rijeka - Hajduk.

Keita Cheick (Gorica), Josip Pivarić (Lokomotiva), Yevhen Cheberko (Osijek) i Bernard Karrica (Hrvatski dragovoljac) kažnjeni su s 3.000 kuna i jednom utakmicom neigranja zbog isključenja uslijed dviju javnih opomena (čl. 50. DP HNS-a)."

Napomenimo to da Drmićeva kazna znači da će moći igrati u finalu Kupa protiv Hajduka.

Linker
26. svibanj 2022 05:15