Karlo Perić i suigrači upisali su veliku pobjedu protiv riječke momčadi

 Cropix
KARLO PERIĆ

‘Golovi Rijeci su mi najdraži u karijeri. Kako smo ih pobijedili? Trener nam je to rekao i mi smo iskoristili...‘

Karlo Perić svojim je prvim prvoligaškim golovima presudio Riječanima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. ožujak 2022. 17:16

Karlo Perić (21) ove sezone je za Hrvatski dragovoljac nastupio u 21 utakmici. U prethodnih 20 nije zabio niti jedan pogodak. A onda je u nedjelju Rijeci koja se bori za naslov prvaka zabio dva i tako sa suigračima kreirao najveće iznenađenje ovosezonskog HNL-a.

- Mislim da je Rijeka prije utakmice s nama već bila upisala tri boda. Ali mi smo pokazali, bez obzira što smo posljednji na ljestvici, da znamo igrati i da protiv nas nitko ne može računati na sigurne bodove - kazao nam je Perić.

Pitali smo ga je li s ova dva pogotka možda i odlučio prvenstvo? Možda su baš njegovi pogoci izbacili Rijeku iz trke za titulom?

- Ha, vidjet ćemo... Ali ja prije svega mislim na svoj klub, na svoje suigrače, u konačnici na sebe. Drugi me ne zanimaju. Makar je jasno da bi Rijeka sad bila prva na ljestvici da nas je uspjela pobijediti.

Trener je vjerovao

Kaže da HD na proljeće igra dobar nogomet....

- Zaista smo u proljetni dio ušli jako dobro. Sa svima igramo otvoreno, sa svima se želimo nadigravati. Igramo bez pritiska, nikome ne damo da nam stvara previše prilika. A mi stvaramo stvarno dobre prilike. Imali smo nažalost i nesreće, protiv nas se često dosuđuju jedanaesterci. Ima tu naših grešaka, mladi smo, fali malo iskustva.

Kako vas je trener Dragan Tadić pripremao za utakmicu s Rijekom?

- Naš trener je iz Rijeke, ali je pravi profesionalac. Prije utakmice nam je rekao da ponudimo svoj maksimum. Znao je da je Rijeka umorna od utakmice polufinala kupa s Osijekom. Mi smo to iskoristili. Vjerovali smo prije utakmice da možemo pobijediti, da imamo šanse. I naš trener je potpuno vjerovao u nas, rekao nam je kako drži da možemo pobijediti Rijeku. Utakmica je za nas zaista bila pun pogodak.

Veli nam da su mu ova dva pogotka najdraža u karijeri...

- Naravno da su najdraži, to su moji prvi prvoligaški pogoci. Jer nije isto zabiti u drugoj ligi, drugo u HNL-u. U drugoj ligi sam zabio šest pogodaka u 25 nastupa. I eto, sad mi se otvorilo protiv Rijeke u HNL-u, nakon što i 20 nastupa nisam zabio niti jedan. Sad mi se možda otvori, pa do konca prvenstva počnem zabijati.

Ima li nade da HD ostane u HNL-u?

- Iskreno, mi se uopće s ostankom ne opterećujemo previše. Igramo utakmicu po utakmicu. Ali, nije nemoguće da ostanemo u HNL-u. Vidite u sljedećem kolu dočekujemo Istru, ako tu pobijedimo, eto nas na osam bodova zaostatka za Puljanima. Neka nam se onda povežu dva-tri dobra rezultata, i eto prilike za ostanak. Ova pobjeda nad Rijekom dala nam je ogromni zamah, igramo dobro, zašto se ne bismo nadali - zaključio je Perić.

Tadić i Tomić se pozdravili nakon utakmice

Nakon navoda da se Rijekin trener Goran Tomić poslije utakmice u Kranjčevićevoj nije želio pozdraviti s Draganom Tadićem, nego je poslije izjave televiziji samo ljutito odmahnuo rukom i zaobišao ga, oglasio se trener Hrvatskog dragovoljca i opovrgnuo tu informaciju...

- Ja s Rijekinim trenerom Goranom Tomićem imam vrlo dobre i prijateljske odnose i sigurno da me ne bi ignorirao na ovakav opisani način. Možda je bio razočaran, što je normalno poslije poraza, ali mi smo se odmah po završetku utakmice pozdravili i svaki je krenuo za svojom momčadi u svlačionicu. Kasnije više nije bilo potrebe da objašnjavamo i pojašnjavamo jedan drugome zbog čega se i kako dogodila naša pobjeda ili pak riječki poraz - pojasnio je trener Hrvatskog dragovoljca, Dragan Tadić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 00:27