Sergej Jakirović

 PIXSELL PHOTO & VIDEO AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ZA SPAS SEZONE

Evo kada bi Rijeka trebala dobiti novog trenera: Ugledni stručnjak vraća u klub u kojem je nekad i igrao!

Izbor novog trenera “goruća” je stvar kako bi momčad u novi pripremni period ušla što bolje posložena
Piše: S. LončarObjavljeno: 19. studeni 2022. 23:07

Dok su nogometne oči većeg dijela svijeta uprte u Katar i skori početak SP-a, na Rujevici brinu drugačije brige. Izbor novog trenera “goruća” je stvar kako bi momčad u novi pripremni period ušla što bolje posložena, baš po guštu novog trenera i kako bi ostalo dovoljno vremena za temeljiti “remont” koji čeka bijeli brod s Kvarnera.

Kako smo ranije neslužbeno doznali, nekadašnji igrač Rijeke i brojnih drugih klubova, te kasnije trener koji je ostavio dubok trag u HNL-u uspješno vodeći Goricu dvije godine, Sergej Jakirović, na korak je od prelaska u novu sredinu. Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac aktualni je trener Zrinjskog, s kojim je prošle sezone ispisao povijest osvojivši prvenstvo s razlikom od čak 27 bodova, a svega par sekundi dijelilo ga je i od povijesnog europskog uspjeha te ulaska u skupine Konferencijske lige.

Slijedom neslužbenih, ali prilično pouzdanih navoda, jučer smo nazvali susjednu Bosnu i Hercegovinu. Ipak, aktualni trener Zrinjskog ljubazno nam je putem poruke odgovorio kako bi u ovom trenutku bilo neozbiljno bilo što komentirati po pitanju njegovog novog angažmana, posebice zato što je još uvijek aktualni trener Plemića i što ga već u nedjelju čeka važna ligaška, domaća utakmica protiv Borca.

S obzirom na to da je susret protiv Borca na stadionu pod Bijelim brijegom ujedno i posljednji ovogodišnji sraz Zrinjskog, a da se Premijer liga nastavlja tek u posljednjem tjednu veljače iduće godine, sasvim je izvjesno, ako su obje strane postigle (očekivani) dogovor, da Jakirović želi pošteno i u miru odraditi svoju zadnju ligašku utakmicu kao trener aktualnog prvaka BIH, a u reprezentativnoj pauzi promijeniti svoju sredinu i prihvatiti vjerojatno svoj najveći trenerski izazov u životu – vratiti u “život” posrnulu Rijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:18