GORAN SEBELIC Cropix
VRHUNSKI FINIŠ SEZONE

E pa, gospodo koja tako razmišljate, vidite da Rijeka ne misli stati! Bačena je nova rukavica u lice Dinamu

I da, sad već zvuči gotovo nevjerojatno, Sopićeva momčad opet nije primila pogodak!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. travanj 2024. 08:34

Nevera s Kvarnera i dalje ruši sve pred sobom, i kod kuće i na strani. Dečki Željka Sopića opet su na pet bodova fore ispred Dinama, junački jurišaju prema naslovu prvaka. U nedjelju su napravili jedan, slobodno možemo kazati korak od sedam milja jer dobili su derbi della Učka, iznimno zahtjevno gostovanje, za koje su mnogi mislili da bi moglo završiti drukčije nego je završilo.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Naime, prije ogleda na Drosini u javnosti i medijima se špekuliralo da bi baš riječki dolazak u Pulu mogao biti zaustavni trak kad se radi o uzastopnim pobjedama. Zanimljivo, sličnu priču slušali smo i prije prošlotjednog derbija na Rujevici, kad je u goste stigao Hajduk. Bilo je tonova u stilu: "Ne mogu Splićani stalno gubiti, ne može Rijeka stalno dobivati..."

E pa, gospodo, koja tako razmišljate, vidite da Rijeka može stalno pobjeđivati. Iz kola u kolo Sopićeva momčad pokazuje da ne namjerava odustati od pobjedonosne serije, da ozbiljno misli osvojiti šampionsko žezlo.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Trijumfom u Puli bacili su Riječani još jednu rukavicu u lice Dinamu. Nadali su se i u Maksimiru da bi Rijeka mogla posrnuti na Drosini, da bi već u srijedu, nakon moguće pobjede nad Varaždinom, Dinamo mogao zasjesti na vrh ljestvice. No, morat će Jakirovićevi dečki na to ipak pričekati, a pitanje jest hoće li im se ta nada i želja uopće ostvariti, budući da Rijeka djeluje kao momčad koja je u stanju zadržati vrh do kraja HNL-a.

I da, sad već zvuči gotovo nevjerojatno, Sopićeva momčad opet nije primila pogodak! Već šestu utakmicu zaredom u HNL-u. Dodali su tome i dvije utakmice u Kupu. Posljednji pogodak zabio im je Fran Brodić u zadnjoj minuti sudačke nadoknade u Maksimiru iz jedanaesterca. A prije toga također su tri utakmice završili bez primljenog pogotka. Posljednji pogodak iz igre primili su 28. siječnja na Poljudu u pobjedi nad Hajdukom 2:1. Fantastično!

image
GORAN SEBELIC Cropix

Inače, nisu Riječani na Drosini odigrali neku posebno pamtljivu i atraktivnu utakmicu jer Istra je prema očekivanju bila čvrsta, agresivna, nabrijana, prvih pola sata utakmice vrlo ambiciozna. Međutim, jedan masterpiece Marka Pjace, kad je na leđa posložio gotovo cijelu domaću obranu, a nakon toga i poentiranje Fruka, zapravo su riješili utakmicu. Istra nije pronalazila načina da ozbiljnije ugrozi Labrovićev gol, pa je na koncu ispalo da je Nevera s Kvarnera zapravo rutinski utakmicu privela kraju. A tako to rade momčadi koje su spremne osvojiti naslov. Rijeka to definitivno jest.

Kakva li će to biti borba titana hrvatskog nogometa do kraja ove sezone... Veselimo se tome, Rijeka i Dinamo u bespoštednoj borbi za krunu. Vrhunski finiš sezone!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 14:56