FRANKO COLORI Cropix
ZANIMLJIVOSTI S PRESICE

Dinamovac zaplakao na Rujevici, Jakirović: ‘Nisam primijetio što se dogodilo‘

Jakirović i Sopić su na press konferenciji dodatno prokomentirali događanja s derbija
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. studeni 2023. 23:03

Sergej Jakirović prvi je ušetao u svoj nekadašnji dnevni boravak, ovog puta kao gost. Na tribinama neželjen, no nije ga to, barem je takav odavao dojam, previše pogodilo.

- Došli smo na Rujevicu odigrati pravu mušku utakmicu u jednoj nabrijanoj, očekivanoj atmosferi. Uvijek je tako kada je derbi. Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu i prvi 15-20 minuta izgledali dobro, imali nekoliko šansi, pogotovo one dvije Ademija koje je Labrović dobro obranio. Imala je i Rijeka svoje prilike, najviše preko Pašalića, no zabili smo u pravom trenutku pogodak. Očekivali smo pritisak u nastavku od strane Rijeke, međutim nejasna mi je ta dekoncentracija na prekidu, da ostavimo igrača samog na pet, šest metara ali događa se. U nastavku je Rijeka više stiskala, pokazala više energije što je i normalno s obzirom da smo prije dva dana igrali u Plzenu. Probali smo prevenirati desnu stranu, zabili smo i gol za 2:1 i žao mi je što nismo uspjeli izdržati. Opet prekid, ostaje žal jer smo dvaput vodili, znam da Dinamo nikada nije zadovoljan s bodom, ali jednostavno takav je život. Moramo gledati pozitivno i pokušati nagraditi se u idućim utakmicama, vidim da je ovo i momcima izuzetno frustrirajuće i teško, no dali smo sve od sebe u ovom trenutku - kazao je Jakirović koji ne zna razlog suza Ristovskog krajem prvog dijela.

- Ne znam, nisam primijetio što se dogodilo - lakonski je odgovorio Jakirović .

Poželjeli si sreću

Prebacio se na druge teme...

- Morali smo bliže stajati igračima, moramo to bolje obraniti jer smo ispali naivni, slažem se. Kako se bilo vratiti na Rujevicu? Dobro je bilo, pa ja sam ponosan na sav posao koji sam ovdje napravio, no život je takav. Nogometni kruh je takav, svatko ima pravo na svoje mišljenje, nikome ništa ne zamjeram i meni je sve to O.K. Ja se jednostavno s time ne mogu opterećivati, važno mi je bilo da me momčad prati. Čudno je zato što si na lijevoj strani, to je sigurno, ali meni je bitno da su se momci prije utakmice pozdravili, poželjeli sreću jedni drugima i idemo dalje - u pomirljivom je tonu Jakirović odgovorio na uvrede koje su ga dočekale na tribinama.

Željko Sopić bio je vrlo ozbiljan u svome izlaganju. Ima Rijeka za čime žaliti na kraju...

- Dinamo je bio bolji prvo poluvrijeme, nama je pripalo drugo, no ne mogu se oteti dojmu da smo bili bliže pobjedi odnosno da smo imali jako dobre šanse u nastavku. Ipak, Labrović nas je spašavao na početku, radili smo dječje greške u zadnjoj liniji, slično kao i protiv Varaždina. Sve u svemu, skidam kapu svojim dečkima, jer dvaput se vratiti protiv Dinama mene veseli. Prvi put sam vidio da je Dinamo zadnjih pola sata igrao samo duge lopte. Je li to zato što su bili umorni ili smo mi bili dobri, to vi pišite što hoćete - kazao je Sopić koji nije htio komentirati suđenje i ponašanje određenih igrača Dinama, prije svega kapetana Ademija.

- Za razliku od nekih, ja nikada ne komentiram suđenje. Nisam vidio, nemam pojma, ne znam - znakovito je odgovorio Sopić.

Respektiranje suparnika

Nije se složio s konstatacijom da je Dinamo dominirao u prvom dijelu.

- Ne bih se složio, nisam siguran da nas je izdominirao, oni su jednostavno iskoristili dosta naših neforsiranih grešaka. S druge strane, vama treba top tekst, igrali smo protiv najbolje momčadi s najboljim kadrom, naravno da ako ih visoko napadnete onda ostavljate prostor za tranziciju iza leđa. Nemojte misliti da sam bedast, znam kvalitete tih igrača, no mislim da smo pokazali gard, nismo uspjeli uzeti tri boda, jako smo to željeli i pokušavali, ali morate respektirati i suparnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 18:52