Jorge Obregon

 Damir Škomrlj/Cropix
RIJEČKI HEROJ

‘Da, promašivao sam i to me frustriralo, emotivno sam potonuo. Ali sada zabijam u pravom trenutku‘

‘Trener Jakirović je došao s jasnom idejom igre i to se vidjelo u ove dvije utakmice‘, kaže Obregon
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 30. siječanj 2023. 14:32

Ja od rođendana pa do rođendana čekam samo poziv tvoj... - pjevao je davno popularni Loša i njegov Plavi orkestar. Jorge Obregon, Kolumbijac u redovima Rijeke, sigurno nije čuo za ovaj “evergreen” na kojem su odrasle brojne generacije s ovih prostora, no ova popularna pjesma u njegovom bi slučaju mogla zvučati:

- Ja od Šibenika pa do Šibenika čekam samo pogodak taj...

Naime, ovaj 25-godišnji napadač u redovima Rijeke postigao je svoj drugi ovosezonski, odlučujući pogodak za važnu pobjedu svoje momčadi na prilično efektan način – petom.

Osobni problemi

Koliko god lijepih pogodaka se postigne u SuperSport HNL-u, ovaj će sigurno naći svoje mjesto u samom vrhu istih kada je estetika, ali i važnost u pitanju. Posljednji put ove sezone to mu je pošlo za nogom (u tom slučaju glavom) još u prvom kolu, scenarij je bio sličan, Rijeka je opet pobijedila momčad jednim golom razlike, s time da je onda Obregonov pogodak bio jedini na susretu (0:1), dok se ovog puta trzajem glave poput toreadora u areni u strijelce upisao i Matija Frigan. Junak Rijeke na šibenskom gostovanju za početak je prokomentirao susret i teško izborenu pobjedu.

- Bila je to jako teška utakmica, dok sam bio na klupi mislio sam da ćemo je lako dobiti jer smo imali igrača više od njih, ali u stvarnosti nije bilo tako, ponašali su se ratnički i borili do kraja. Kada je naša igra u pitanju imali smo posjed, pokušavali smo i ranije postići taj pogodak, no on je došao tek u zadnjim minutama utakmice, čime smo uspjeli osvojiti tri vrlo važna boda za ovaj novi početak. Drago mi je da sam pomogao momčadi svojim pogotkom - kazao je u uvodu Obregon, koji je svoj drugi ovosezonski gol u bijelom dresu postigao nakon više od šest mjeseci, odnosno, 18 kola.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Statistika je to koja nimalo nije na strani napadača od kojeg se očekivalo da odlaskom Josipa Drmića u redove Dinama postane prva napadačka violina Rijeke. Minuta u igri je bilo, nekoliko izglednih prilika je bilo, no okvir gola kao da je bio začaran za snažnog napadača, svjestan je toga i sam Obregon.

- Istina je da je prošlo dosta vremena otkako nisam zabio pogodak, a napadač sam. Promašio sam mnogo obećavajućih prilika za postizanje pogotka i to me činilo malo frustriranim, ali hej, ovo je nogomet i sada ponovno zabijam u idealnom trenutku, sada je novi početak. Za mene je najbitnije da sada ostanem fokusiran, biti fizički i psihički dobro jer vjerujem u svoje kvalitete i ako budem dobro, mogu puno doprinijeti momčadi - objasnio je Kolumbijac iza kojeg je, nada se tome i on kao i svi kojima je Rijeka u srcu, teže razdoblje u karijeri.

Više je harmonije

U jesenskom dijelu natjecanja puno toga nije štimalo, kako na terenu, tako i očito izvan njega, a baš u tim trenutcima i sam Obregon nije bio na razini koja se od njega očekivala. Danas je to prošlost, a veliki faktor u cijeloj toj priči bio je i dolazak novog stručnog stožera predvođenog Sergejom Jakirovićem.

- Sada se više osjeća zajedništvo ekipe, sada je malo više harmonije na treninzima i osjeti se onaj pobjednički duh, što je trener uz svoj stručni stožer prenio na nas od prvog dana. Osobno sam u jesenskom dijelu doživio pad u nogometu i emocijama iz određenih osobnih razloga, ali to nije isprika, uvijek se moram truditi dati sve od sebe bez obzira na okolnosti. No, to je sada gotovo, osjećam se jako, psihički snažno i s velikom nadom da će na kraju sezone sve biti puno bolje - dodao je Obregon.

Borba za Europu

Smatra da može i mora dati puno više Rijeci, ali za sve u životu treba vremena, truda i rada, koji se na kraju uvijek isplati, kako njemu tako i cijeloj momčadi.

- Osjećam se dobro, osjećam se smireno, nisam počeo igrati kako bih želio, ali da bi se to dogodilo moram puno raditi i pokazivati svaki dan na treninzima i u minutaži koju imam. Trener Jakirović je došao s jasnom idejom igre i mislim da se to vidjelo u ove dvije utakmice. Naravno da uvijek postoje stvari koje treba ispravljati i poboljšati, ali super je to što te stvari možemo ispravljati dok na terenu pobjeđujemo, odnosno, osvajamo važne bodove na putu prema gore i bijegu s prvenstvenog dna.

I drugi susret nastavka prvenstva, koliko je god teško izborena pobjeda na Šubićevcu s igračem više tijekom gotovo cijelog susreta, pokazao je da ova Rijeka nema previše zajedničkih stvari s onom jesenskom, od pristupa, do zalaganja na terenu, pa i same atmosfere čiji je glavni generator – rezultat. Nije uzalud trener Jakirović na konferenciji uoči odlaska u Šibenik kazao da je najbitnije ne izgubiti, jer poraz nikako nije dobar za opće stanje momčadi. Ne samo da Rijeka nije izgubila, nego je na kraju stigla i do vrlo važne pobjede u kojoj su bodovi praktički vrijedili dvostruko. Ratničku, radnu Rijeku, koja nikome unaprijed neće “predati” bodove i priznati da je bolja momčad dok se to ne potvrdi na terenu, to je ono što gledatelji, prema Obregonu, mogu očekivati od momčadi s Kvarnera u nastavku natjecanja, počevši od svake iduće utakmice, pa i one protiv Hajduka.

- Mislim da naši navijači mogu očekivati Rijeku s pobjedničkim duhom, mi ćemo ići na svaki teren osvojiti bodove jer smo na početku sezone bili jako slaba Rijeka koja je ispustila mnoge važne bodove. Ali, dobro, to je gotovo i nama nije nam na umu ništa drugo nego promijeniti situaciju i boriti se za poziciju koja će nam na kraju omogućiti kvalifikacije za neko europsko natjecanje - dodao je Obregon za kraj.

Friganu rastu dionice svakim golom

Susret u Šibeniku praktički nije niti završio, a u europskim je medijima u internet tražilicama navijača i skauta česti pojam bio – Matija Frigan. Prekrasnim pogotkom glavom na Šubićevcu već u 4. minuti susreta, nakon ubačaja Princea Ampema s desne strane, mladi je riječki napadač na svoj konto upisao šesti ligaški i sedmi ukupno ovosezonski pogodak u bijelom dresu. Sekunda nepažnje dva šibenska stopera, Stefana Perića i Mislava Matića, bila je dovoljna da 19-godišnji “killer” Rijeke utrči između njih i jednim trzajem glavom efektno i precizno isporuči loptu iza vrata inače vrlo dobrog vratara Lovre Rogića.

Odlične igre ne prolaze nezapaženo na europskom tržištu, posebice u susjednoj nam Serie A, ovog puta interes za usluge igrača, koji je izdanak riječke nogometne škole, pokazali su talijanski prvoligaši Sassuolo i Empoli koji bi rado Frigana već ove zime vidjeli u svojim redovima. Sassuolo je trenutno deseta momčad svog prvenstva, Empoli želi što više pobjeći prema sredini i nema sumnje kako bi oba kluba rado višemilijunski iznos transferirala Rijeci za Friganov potpis. Predsjednik Mišković napokon, nakon tmurne jeseni, ima sve više “slatkih” briga, koju će ponudu i hoće li je uopće sada prihvatiti ili će Rijeka na Friganov pogon trajati barem do ljeta kada će, ako mladi golgeter nastavi svoj niz, biti teško odbiti sve klubove “udavače”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 16:40