Zlomislić je obranio jednaesterac koji je Rijeku odveo dalje
u Kupu

 HNK RIJEKA
IZBJEGNUTA TOTALNA BLAMAŽA

Burno u svlačionici Rijeke: ‘Trener nam je rekao da je ovo bila sramota! Ove sezone nama su svi dužnici‘

‘Takve stvari ne mogu biti opravdanje, mi smo to trebali riješiti u 90 minuta i pokazati da smo mi Rijeka‘
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 20. listopad 2022. 21:09

Dan za zaborav, bio bi to najkraći, ali i najbolji mogući opis susreta Moslavine i Rijeke u 1/16 finala Kupa Hrvatske, u kojem je domaćin bio nadomak prvoklasne senzacije i izbacivanja skupe, a za ono što pruža na terenu od početka sezone, i preskupe Cosmijeve nogometne družine s Kvarnera.

Vratar Martin Zlomislić bio je jedan od rijetkih igrača na terenu koji je, prema kazivanju svjedoka, s obzirom na to da se susret zahvaljujući indiferentnost vlasniku prava prijenosa nije mogao pogledati u izravnom televizijskom ili bilo kakvom drugom prijenosu, zaslužio prolaznu ocjenu u dvoboju koji je mirisao na debakl.

Krene nervoza

Istina, primio je Zlomislić i pogodak u situaciji za koju će i sam reći da je u istoj mogao i morao bolje reagirati, no njegova obrana jedanaesterca Bači na kraju je Rijeku, preko trnja i srama, odvela u nastavak kup natjecanja.

image

Cosmi Serse

DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Mi smo svi svjesni da to nikako nije bilo dobro, svi smo očekivali da ćemo lagano proći Moslavinu, no ponekad to tako bude kada igraš protiv niželigaša. Nismo zabili gol na vrijeme, a primili smo jedan, onda ti krene nervoza koja radi svoje, teren za igru je bio takav kakav jest, lopta jednostavno nije htjela ući u gol. Srećom, prošli smo, to je najbitnije iz cijele ove priče. Okrećemo se ligi i susretu protiv Slaven Belupa - u uvodu je kazao Zlomislić, koji nikako ne traži niti alibi, niti se želi pravdati lošim, neravnim terenom ili nedostatkom sreće. Za sreću u ovakvim susretima jednostavno ne smije biti mjesta.

- Takve stvari ne mogu biti opravdanje, mi smo to trebali riješiti u 90 minuta i pokazati na terenu da smo mi Rijeka, da smo prvoligaš. No, lopta jednostavno nije htjela u gol. U prve dvije-tri minute smo imali dvije-tri čiste šanse, nismo ih uspjeli zabiti i u trenutku ti se sve okrene. Da smo ih uspjeli zabiti tada vjerojatno bi susret završio s puno većom razlikom u našu korist. Moslavina se dobro branila, iskoristila je taj svoj teren, znali su da nećemo biti u mogućnosti kombinirati i da ćemo igrati dugim loptama. Stali su nisko, branili te duge lopte. Ponavljam, srećom da smo prošli, da nismo ispali, jer Rijeka uvijek ima izražene ambicije u Kupu. Trebamo ovu utakmicu što prije zaboraviti i krenuti dalje - dodao je Zlomislić, koji niti jednom nije pomislio da bi ovaj susret Rijeka mogla izgubiti.

- Ma kakvi, pa vjerovao sam da mi to možemo i moramo proći. Kada je sve otišlo toliko daleko do jedanaesteraca, vjerovao sam da će dečki ostati mirni i pribrani, što i jesu bili, zabili su svih pet pogodaka. Isto tako mi je bilo jasno da moram pomoći ekipi, uspio sam obraniti taj jedan udarac, na kraju je taj jedan promašeni jedanaesterac odlučio pobjednika, hvala Bogu - dodao je Zlomislić, koji je u sportskom duhu i realnom stanju igre u kojem je njegova momčad debelo podbacila, pohvalio igru i zalaganje domaćina, koji je bio na korak do senzacije o kojoj bi se godinama pričalo...

Samo loš dan

- Krenuli smo u prvi produžetak, oni su imali korner i iz njega šansu, nakon toga još jedan korner i još jedna prilika za njih, ispalo je da nismo nikako mogli izaći iz svog šesnaesterca u tim sekundama. Poslije je to došlo na svoje, nisu nam praktički više prišli golu, no mi smo imali toliko šansi u kojima smo morali bolje reagirati. Od toga da nam odskoči lopta gdje s tri metra promašimo cijeli gol, pa do nekih drugih prilika koje nismo iskoristili - istaknuo Zlomislić, svjestan da su svojom izvedbom Bijeli razočarali mnoge, a prvenstveno trenera Cosmija, koji je pružio priliku nekolicini igrača s nešto manjom minutažom.

Kako se čini, dobrom dijelu tih igrača ovo bi mogla biti i posljednja pružena prilika, pa možda i posljednja utakmica u dresu Rijeke.

- A što nam je trener mogao reći nakon susreta osim da je ovo za njega bila sramota, da smo se tako namučili protiv petoligaša. Nije bio zadovoljan, no mi već u idućoj utakmici moramo pokazati da je ovo bio samo loš dan i da dalje nastavljamo hvatati uzlet na ljestvici i Europu. Ako izuzmemo ovaj dvoboj, napokon smo u posljednje vrijeme počeli pokazivati da smo momčad, da prezentiramo Rijeku u pravom svjetlu. Neće biti lako u Koprivnici, ali idemo gore po tri boda, nema nam druge. Ostali su nam dužnici iz prve utakmice? Ma svi su nam ostali dužnici ove sezone - svima moramo to “naplatiti”.

HIJERARHIJA Sportski je željeti braniti, ali zna se tko je broj jedan

Martin Zlomislić nakon dužeg je vremena dočekao službenu utakmicu kao prvi vratar, posljednji put je to bilo još 27. studenoga prošle godine i to upravo protiv Slavena Belupa u Koprivnici. Labrovićeva forma, koji je svojim igrama i obranama stigao i do reprezentativnog dresa, preselila je Zlomislića na klupu, no u tom odnosu nema baš nikakve ‘zle krvi’.

- Sportski je željeti braniti svaku utakmicu, no Labrović je naš prvi golman i to je to. Ja ću se truditi što više mogu, biti što bolji i čekati svoju šansu. Nas dvoje imamo stvarno super odnos, o Nediljku mislim baš sve najbolje. A u radu nas trener i Mrčela sjajno vodi, nema nikakvog opuštanja i baš u tome guštamo. (sl)

Linker
22. travanj 2024 20:02