DAMIR KRAJAC Cropix
ZAVRŠIO NA ŠIVANJU

Za nezamjenjivog igrača Osijeka polusezona je završena? Nastradao protiv Dinama, propušta Hajduk...

Ukrajinski branič izvan konkurencije kod trenera Pomsa. Pr
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. studeni 2022. 17:34

Jevhen Čeberko sezonu je počeo s ozljedom, a vrlo vjerojatno će na popisu ozlijeđenih i dočekati kraj polusezone. Naime, male su šanse kako će u preostale tri utakmice do prvenstvene stanke ukrajinski branič pomoći svojim suigračima. Zadobio je porezotinu na nozi u jednom duelu u derbiju protiv Dinama, zbog čega je napustio igru u 72. minuti. Rana je bila duboka, zbog čega je završio na šivanju, a prije nego što skine šavove proći će najmanje desetak dana. To znači kako će u tom vremenu propustiti prvenstvenu utakmicu na Poljudu, te dvoboj osmine finala Kupa u Varaždinu. Teoretski, Čeberko bi se u konkurenciju mogao vratiti tek za posljednju utakmicu prije prvenstvene stanke, protiv Šibenika na Šubićevcu.

U toj 70. minuti nogometaši Osijeka hvatali su se za glavu dok je Čeberku ukazivana pomoć na terenu, ali Ukrajinac je ipak na nogama, doduše šepajući, uspio napustiti teren uz pomoć klupskog liječnika. Koliko je homogena atmosfera u Gradskom vrtu ubrzo se pokazalo. Dok su Čeberku unutar stadiona pokušavali zaustaviti krvarenje, pao je gol. Kada je čuo buku s tribina nakon pogotka Miereza, Ukrajinac se hitro ustao sa stola i istrčao van kako bio i on bio dio proslave gola koji je naposljetku i odlučio derbi.

image

Jevhen Čeberko











VLADO KOS/CROPIX Cropix

Otkako je na klupi Rene Poms, Jevhen Čeberko je postao nezamjenjiv, bez obzira igrao Osijek u formaciji s trojicom ili četvoricom igrača u posljednjoj liniji. Do prinudne zamjene protiv Dinama odigrao je baš svaku minutu u svih devet utakmica, osam prvenstvenih i Kupu protiv Orahovice, koliko je austrijski trener vodio Bijelo-plave. Samo on i Mihael Žaper. U mnogim statističkim kolonama Čeberko je na vrhu ili pri vrhu u momčadi Osijeka. ima najviše točnih dodavanja po utakmici (u prosjeku 37,4 ili 81 posto), 3,9 točnih dugih lopti, u prosjeku ima 1,9 oduzetih lopti i 2,4 presjecanja (a u posljednje dvije kolone samo je Barišić bolji od njega).

Otkako je došao među Bijelo-plave (isprva na posudbu iz austrijskog LASK-a od kojeg je njegov ugovor otkupljen prošle zime), Čeberko je dres Osijeka nosio u 44 utakmice. Ukrajinski univerzalac najčešće je igrao kao stoper, ali i kao lijevi bočni te zadnji vezni, a što je zapravo i pozicija na kojoj je u mlađim kategorijama bio nogometno školovan.

Unatoč ozljedi nezamjenjivog Ukrajinca, trener Poms bi protiv Hajduka mogao imati čak i veći izbor na stoperskim pozicijama nego što je imao za utakmicu s Dinamom. Naime, Adrian Leon Barišić je u prošlom kolu “odležao” suspenziju zbog kartona, a u trenažni proces bi se ovoga tjedna trebao vratiti i Danijel Lončar, koji je zbog upale mišića propustio derbi u prošlom kolu. U konkurenciji je, naravno, i Slavko Bralić. Istovremeno, kapetan Mile Škorić nakon dulje odsutnosti (a posljednju utakmicu odigrao je još prije dva mjeseca protiv Hajduka kada je na poluvremenu zbog ozljede ostao u svlačionici) vratio se treninzima prošlog tjedna, no pitanje je hoće li Poms računati na njega u preostale tri utakmice do zimske stanke. S njegovim povratkom u Gradskom vrtu su oprezni i ne žele riskirati prije vremena, odnosno, dok ne bude posve spreman.

Pioniri Osijeka u finalu malezijskog turnira pobijedili PSG!

Pioniri Osijeka u finalu međunarodnog turnira pobijedili PSG

U Gradskom vrtu ne moraju brinuti za svoju budućnost. Pioniri Osijeka (igrači rođeni 2008. godine), koje vodi trener Matej Žitnjak, iz daleke Malezije vratili su se trijumfalno, s pokalom najboljih na turniru na kojem su sudjelovale 24 momčadi iz svih krajeva svijeta, ali i s velikim skalpom kojeg su “skinuli” u odlučujućoj utakmici za trofej. U finalu Supermokh Cup 2022., kojeg je organizirala Nacionalna akademija malezijskog nogometnog saveza, pobijedili su s 2:1 vršnjake iz slavnog PSG-a!

Na putu do finala redom su padali tajlandski FC Chonburi (7:0, a zabili su Jaman, Korman, Gagulić, Košir, Papac, Sabo, Miličić), japanski FC Fagiano Okayama (2:1 uz golove Košira i Perkovića), potom indijski RF Young Champs (7:0, Košir i Perković zabili su po dva puta, a u strijelce su se upisali još Jaman, Miličić i Čočaj), a protiv malezijskog AMD Panthers završilo je neodlučeno (2:2, uz dva gola Jamana). U finalu su Parižani poveli golom iz kaznenog udarca već u 8. minuti, ali potom su Matej Gagulić u 18. i Dražen Jaman u 64. režirali veliko slavlje Osjenačana. Uz pehar najbolje momčadi, pioniri Bijelo-plavih vratili su se iz Malezije i s jednim pojedinačnim priznanjem. Naime, Matej Grahovac izabran je za najboljeg golmana turnira. (gđ)

48

utakmica za Osijek odradio je dosad Čeberko

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:19