Stjepan Tomas

 VLADO KOS/Cropix
VELIKO IŠČEKIVANJE

Trener Osijeka zagolicao maštu navijača: Stižu pojačanja za europsku sezonu i početak ‘Pampas ere‘

"Trebamo dovesti nove igrače da na svakom mjestu imamo po dvojicu", najavio je Stjepan Tomas
Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. svibanj 2023. 22:43

Kao i obično, čim se prvenstvo bliži kraju, a poglavito po njegovom završetku raspliću se priče o prijelaznom roku. Nije on još ni počeo, ali u svim klubovima pa tako i u Osijeku izrađuje se nova križaljka igračkog kadra, polako priprema roster za novu sezonu.

Iako je u osječkom prvoligašu još donedavno vladala istinska šutnja, tajac o svemu što bi doticalo rubrike dolasci i odlasci igrača, sam je trener Bijelo-plavih Stjepan Tomas na presici održanoj nakon utakmice posljednjeg prvenstvenog kola s Rijekom zagolicao i razbuktao zanimanje simpatizera svog kluba pričom kako će se Osijek ojačati novim igračima.

- Trebamo dovesti nekolicinu novih zbog potrebe da na svakoj poziciji u momčadi, na svakom mjestu imamo po dvojicu igrača - kazao je Stjepan Tomas.

Dodatno je svoju misao, izjavu, obrazložio činjenicom da će njegovi učenici u novoj sezoni igrati na tri kolosijeka, domaćeg prvenstva, Kupa i Konferencijske lige. Međutim, nije se Osijekov uspješni strateg očitovao, a ni dao naslutiti koji bi to, poimenično, igrač(i) dobro došli u svlačionicu Bijelo-plavih. O tome će zasigurno, a vjerojatno već i jest, obaviti razgovor u četiri oka sa sportskim direktorom Ivicom Kuleševićem.

image
VLADO KOS/Cropix

Ovaj potonji pak s predsjednikom kluba Ferencom Sakaljem koji mora upaliti zeleno svjetlo za novčani izdatak koji je uvijek sastavni dio kupnje igračkih pojačanja na domaćem i(li) inozemnom tržištu. No prije svega će se temeljito pročešljati sadašnji igrački kadar i donijeti odluka o svakom pojedinačno ostaje li dio momčadi s kojim se računa u novoj sezoni. Priča je to i razrješavanje od imena i prezimena svakog od onih koji su do sada bili Bijelo-plavi. Jasno i o onima koji su proteklu natjecateljsku sezonu bili ovako ili onako ustupljeni drugim klubovima. Svi se oni moraju javiti Tomasu na početku priprema na prozivci koja će uslijediti 19. lipnja.

Mirlind Daku je bio posuđen Muri iz Murske Sobote, Slavko Bralić i Vinko Petković jednako tako u Gorici, Kristian Fućak i Amer Hiroš u Šibeniku, Šimun Mikolčić i Bruno Unušić vinkovačkoj Cibaliji, Luka Zebec u BSK-u iz Bijelog Brda, a vratar Franko Kolić je jedini s dvojnom registracijom čuvao mrežu Vukovara ‘91. Što će biti s njima, tko će i nakon priprema ostati na Pampasu, u novoj Opus areni koja je novi dom Bijelo-plavih nakon nezaboravnog oproštaja od stadiona u Gradskom vrtu nakon dugih desetljeća, tek će se vidjeti.

Do daljnjega će to biti nepoznato kao i to hoće li netko od članova udarne Osijekove momčadi krenuti drugim pravcem, potražiti sreću u novom klubu. Marinu Leovcu, Mihretu Topčagiću i Mariju Jurčeviću su istekli ugovori. Hoće li nekom od njih biti ponuđeni novi ne zna se, za sada.

image
VLADO KOS/Cropix

No neće se dugo čekati na sve zanimljive odgovore uz upite o prijelaznom roku u prvoligašu s Drave. Sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević je pred potezom koji će uskoro obznaniti. Minula je sezona u kojoj je njegova momčad imala i uspone i padove, a onda joj je izabrao novog kormilara koji je uspio nagnuti brod koji se mogao udaljiti od tablične pozicije koja vodi u Europu i nije pogriješio. Tomas je stabilizirao i igru i rezultate, vratio igračima samopouzdanje te s njima izborio treće mjesto. Pljesak nije izostao ali u ozbiljnom i velikom klubu, a Osijek to po svemu jest, ambicije su uvijek na visini i u njemu se ne živi od prošlosti.

Budućnost je ono što se s nestrpljenjem čeka, jer ne treba zaboraviti da će Bijelo-plavi vođeni Tomasom pripreme prije nego što odu na onaj njihov dio koji će upražnjavati u Svetom Martinu na Muri odrađivati na travnjacima novoizgrađenog stadiona na Pampasu. Upravo idealni uvjeti za treninge igrača, jasno i za utakmicama nazočne gledatelje motiv su više i obveza više za sve igrače koji će imati sreću i blagodat braniti boje prvoligaša s Drave na, kako kaže trener Stjepan Tomas, tri natjecateljska kolosijeka u novoj sezoni.

Linker
26. travanj 2024 07:42