Rene Poms

 DAMIR KRAJAC Cropix
SITUACIJA U GRADSKOM VRTU

Trener Osijeka održao obećanje, igrači se vratili na pravi kolosijek, ali Poms ima i potencijalni problem

Puno je upitnika oko stanja kapetana, Škorić je propustio posljednje tri utakmice
Piše: JL.Objavljeno: 20. rujan 2022. 23:43

Piše: Gradimir Đukarić

Do srijede će u Gradskom vrtu biti mirno. Igrači osječkog nogometnog prvoligaša dobili su zasluženi predah nakon uspješnog mini-ciklusa u kojem su se vratili na pravi kolosijek i u posljednje četiri prvenstvene utakmice (od čega tri pod novim trenerom) osvojili 10 od mogućih 12 bodova.

Promijenio je Osijekov trener Rene Poms svoje prvobitne planove. Najavio je, naime, kako će se nogometaši Osijeka na pomoćnom terenu Gradskog vrta ponovno okupiti u utorak poslijepodne, no pred utakmicu s Goricom trener Bijelo-plavih odlučio je dodatno motivirati momčad - u slučaju pobjede na terenu na kojem nisu slavili četiri godine dobit će ekstra slobodan dan. U nemogućim uvjetima na potopljenom travnjaku igrači su ispunili svoj dio pogodbe i zaslužili dodatni dan odmora, a trener je, naravno, držao do svoje riječi. Međutim, po povratku u trenažni proces očekuje ih intenzivan rad i uglavnom dva treninga dnevno.

"S igračima koji će ostati imat ćemo jak program. Za vikend imamo turnir u Vukovaru, a već u idući ponedjeljak počinjemo pripreme za iduću prvenstvenu utakmicu", otkrio je Poms.

Kadar s kojim će trener Osijeka raditi u prvenstvenoj stanci bit će bitno osiromašen jer zbog reprezentativnih poziva neće moći računati na sedmoricu igrača - Ivušića, Kleinheislera, Belju, Žapera, Nejašmića, Bakića i Janjića - a istovremeno je neizvjesno tko će se od igrača koji su do jučer bili na popisu ozlijeđenih priključiti treninzima. Srećom pa utakmica odigrana u nemogućim uvjetima u Gorici nije ostavila ozbiljnije posljedice po zdravlje igrača, pa izuzev čovjeka odluke Šime Gržana, koji je zbog zatezanja mišića igru napustio prije vremena, nitko se drugi nije požalio na zdravstvene probleme.

image

Mile Škorić

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Međutim, potencijalni problem Poms bi mogao imati s braničima jer na Danijela Lončara zbog žutih kartona neće moći računati za utakmicu protiv Lokomotive u idućem kolu, a Slavko Bralić tek hvata ritam nakon što se oporavio od ozljede. U normalni trenažni proces trebao bi se vratiti Adrian Leon Barišić, ali istovremeno puno je upitnika oko stanja kapetana. Mile Škorić zbog problema s leđima propustio je posljednje tri utakmice Bijelo-plavih (zapravo još nije odigrao ni minute otkako je Poms trener Osijeka), prošli tjedan je počeo s laganim trčanjem, zbog čega je teško vjerovati kako će već za nekoliko dana biti spreman za rad pod punim opterećenjem. Također u kadru, i to još neko vrijeme, neće biti Kristijana Lovrića, kojeg za nekoliko dana očekuje operacija trbušnog zida, a potom i nekoliko tjedana oporavka.

Nogometaše Osijeka za vikend očekuje tradicionalni Memorijalni turnir Blago Zadro. U polufinalu protiv trenutno vodeće momčadi BiH prvenstva Širokog Brijega bijelo-plavi igrači u subotu će istrčati u najjačoj mogućoj postavi. U eventualnom finalu ili utakmici za 3. mjesto, u kojoj će protivnik biti ili domaćin Vukovar 1991. ili Slaven Belupo, koji su drugi polufinalni par, Osijek će igrati s kombiniranom momčadi sastavljenom uglavnom od igrača B momčadi, koja će iznimno biti ojačana s onim igračima iz Pomsovog kadra, koji u posljednje vrijeme nisu dobivali puno prilika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 03:53