Ljubo Puljić i Halil Altıntop

 PRIVATNA ARHIVA
ZAVJET ŠUTNJE

Potpisao ugovor života, postao najskuplji tinejdžer u Hrvatskoj, ali još nije raskinuo s matičnim klubom

Nitko neće komentirati slučaj koji je prethodnih dana okupirao pažnju hrvatske javnosti
Piše: Darko RužićObjavljeno: 02. lipanj 2023. 16:11

Neće, vjerojatno, biti afere ni prijepora, nakon što je mladi Ljubo Puljić (16) odlučio karijeru nastaviti u Bayernu a taj njemački velikan već objavio kako je s njim potpisao ugovor, ali još sve nije stavljeno na svoje mjesto i još ga Osječani smatraju svojim igračem.

Dovedeni bez svršen čin

Naime, Puljić još nije raskinuo važeći stipendijski ugovor koji ima s našim prvoligašem pa u njemu, na neki način, razložno smatraju da se zbog toga njegov transfer još nije ni dogodio. A hoće, to je sigurno, ali ne prije 1. srpnja i početka prijelaznog roka. U Osijeku su s takvim ishodom pomireni iako je u ovom trenutku puno nejasnoća, neki kažu i situacija zamršena i čudna. A baš zbog tih okolnosti u klubu je zauzet stav da nitko, ni treneri koji su sudjelovali u procesu njegovog igračkog razvoja, ne komentira, niti smije komentirati, bilo što u svezi Puljićevog odlaska u Bayern.

Osijek je doveden pred svršeni čin. Ili pred gotovo svršeni čin kojem se kraj jasno nazire. Ljubo Puljić će odista igračku karijeru nastaviti u Njemačkoj, u Bayernu, a našem će prvoligašu pripasti odgovarajuća, propisima prije svega utvrđena odšteta. Samim tim priječiti njegov odlazak se neće i ne može, ali svuda je u Osijeku primjetno razočaranje što put i način odlaska ovog mladog i neprijeporno talentiranog nogometaša nije odabran pedantnije i sukladno pravilima korektnog razilaženja.

Sada je tako kako je. Bayern, Puljić i njegovi roditelji budući da je tek minulog 31. svibnja ove godine navršio šesnaest godina, zasigurno u dogovoru s agentima koji su pripremali transfer povukli su potez nakon kojeg u Osijeku znaju da povratka na prethodno stanje nema. Puljić odlazi u Bayern i tu je priči kraj. Još nije kasno i da se rastanak s njim u prvoligašu s Drave učini onakvim kakav i treba biti uz prijateljski stisak ruke i pozdrav koji će sadržavati najljepše i iskrene želje za njegovu igračku budućnost.

Imali velike planove

Čvrst je klupski stav da izjava o Ljubi Puljiću i njegovom odlasku nema, a ni o vremenu koje je proveo u Osijekovoj školi nogometa. Potvrda je to sasvim sigurno činjenici da su s njim imali velike planove za budućnost i željeli da jedan dio karijere koja je objektivno tek na svom početku provede u njihovom klubu, a sada kada je drugačije, kada se odlučio otići razočaranje je svakom teško potisnuti. Iako, gnjeva ni u kome nema, nitko neće pred Puljića staviti zaštitnu ogradu i zapriječiti mu odlazak, ali nikom nije drag rasplet situacije.

Kad sve bude okončano definitivno je jasno da će Osijek izgubiti mladog igrača kojem se predviđa velika i uspješna karijera a za kakvu utjehu ostat će mu novčani iznos koji će s naknadno isplaćenim bonusima ako budu ostvareni doseći oko tri milijuna eura.

Posljednji velik transfer 16-godišnjaka ostvarila je Istra 1961, koja je u siječnju 2021. Rocca Živkovića prodala RB Salzburgu za 2 milijuna eura, dok je prošlog ljeta Bayern za Lovru Zvonareka iz Slavena Belupa, tada 17-godišnjaka, platio 1,8 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:25