Kohorta

 VLADO KOS Cropix
SPEKTAKULARNI KADROVI

Ovako nešto nemaju navijači nijednog HNL kluba: Fantazija na tribinama, Kohorta u stilu proslavila rođendan

Podignuta je ogromna koreografija koja je prekrila čitav sektor
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. travanj 2024. 18:51

Spektakularno je osječka Kohorta proslavila svoj 36. rođendan, prvi kojeg slave u Opus Areni. Za pamćenje! Novi stadion pruža silne opcije, a Kohorti je ostavljeno mašti na volju i dalo joj mogućnosti kakve nema niti jedna navijačka skupina u HNL-u jer se na vrhu južne tribine na kojoj su smješteni po preseljenju kluba iz Gradskog vrta ugrađena i vitla, a koja omogućavaju podizanje velikih koreografija od dna tribine pa sve do krova. Čekali su iz Kohorte pravi trenutak da premijerno prikažu tu mogućnost i odabrali su svoj rođendan i simbolično 36. minutu.

image

Kohorta

VLADO KOS Cropix

image

Kohorta

VLADO KOS Cropix

Podignuta je ogromna koreografija koja je prekrila čitav sektor na kojem je smještena jezgra navijača Bijelo-plavih. Centurion kao simbol rimskih legija, po kojima su se najvatrenije pristalice Bijelo-plavih nazvale 1988. godine, bio je u središtu rođendanskog slavlja. Lijevo i desno od središnjeg transparenta jug je dimom "obojan" u bijelo.

image

Kohorta

VLADO KOS Cropix

image

Osijek, 200424.
Opus Arena.
Utakmica 31. kola SuperSport HNL-a, NK Osijek - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Kohorta.
Foto: Vlado Kos/CROPIX

VLADO KOS Cropix

S preseljenjem iz Gradskog vrta Kohorta je dobila svoj sektor, a ono što je nekoć bio središnji dio istočne tribine kultnog stadiona danas je jug Opus Arene. Prva sezona na novom stadionu je sezona prilagodbe, kako za klub i momčad, tako i za navijače, a od iduće bi sve trebalo sjesti na svoje mjesto.

"Istok Opus Arene više nije onaj istok što je bio na Gradskome Vrtu, na Pampasu je to sada jug i zato svatko tko je ikada bio na istoku Gradskoga Vrta, navijao, stajao uz kop ili u kopu, mjesto mu je na jugu i on pripada jugu!", poručili su prije nekoliko dana iz Kohorte.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 18:52