Idila na početku priprema sredinom lipnja: Bjelica s igračima

 MARKO MRKONJIC/CROPIX
MUKE PO BJELICI

Nepovratno narušena atmosfera u Osijeku: Važan igrač ‘na ledu‘ jer je kritizirao način i kvalitetu igre!?

Iz izvora bliskih klubu doznaje se da je Bjelica imao sastanak s iskusnijim igračima, ali bez efekta
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. kolovoz 2022. 15:52

Na Drosini je čak šest gostujućih igrača imalo status bivših članova Zeleno Žutih. Ivušić, Miloš, Beljo, Mierez, Mance odigrali su svoje dionice, a Gržan je ostao (opet) na klupi. Spontani pljesak dobio je Beljo pri izlasku s terena, čime mu je publika odala priznanje za sve dobro što je učinio prošle sezone za Istru, i naravno za sebe, na terenu i u ponašanju općenito. Na drugoj strani bili su bivši Bijelo plavi Marin, Petković i Erceg.

Osijek je opet u kolovozu doživio poraz na Drosini. Lani je bilo 2:0 za domaće (22.8.), ovaj put 1:0. Tada nakon 4, ovaj put nakon tri poraza. Tada je Osijek ubrzo ušao u dobitnu seriju od 13 utakmica bez poraza. Sada nam se čini da se to ne može dogoditi, jer je vrlo očito da Osijek trenutno djeluje disfunkcionalan.

Uprava i trener Bjelica su u nekoj nogometno nelogičnoj igri, a ta se nedefiniranost odnosa, koji je očito potrošen, vrlo jasno reflektira na momčad. Kadar Osijek nije za prvaka, ali nije ni za ovakve faze nemoći sa kvalitetom objektivno inferiornijim suparnicima.

Podosta je, barem statusno, važnih aktera izostalo sa Drosine, a iz izvora bliskih klubu doznaje se da uzrok nisu samo manje ozljede. Jedna od tih informacija ukazuje da je trener Bjelica imao sastanak sa nekolicinom iskusnijih i statusno važnih igrača, ali da isti nije baš polučio željene efekte. Među inima za Žapera, koji je kritički govorio o načinu i kvaliteti igre Osijeka. Formalno Žaper ima neku ozljedu, ali kažu dobro upućeni da je u stvari na "ledu" kod trenera Bjelice.

Kako god atmosfera je bitno narušena, do mjere gdje popravka teško može biti ako ne dođe do drastičnih promjena odnosa. Oni su nepovratno pukli još u finišu prošlog prvenstva, kada je trener Bjelica žešće prozvao Upravu kluba i odao velike pukotine u tim odnosima. Ovo što se dešava u početku ove sezone, prava agonija, samo je logična posljedica.

image

Mihael Žaper

VLADO KOS Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:53