VLADO KOS Cropix
VRAĆA SE PRVO IME

Na Opus Areni čekaju veliko pojačanje: Dok ne dođe, Tomas pod hitno mora poraditi na jednom detalju

Kad igraju na svom stadionu, onda su lavovi. Ali, na gostovanjima to baš i nije tako
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 19. rujan 2023. 22:40

Trener Osijeka Stjepan Tomas i sportski direktor Ivica Kulešević nisu prošli bez kazne nakon što su komentirali suđenje na utakmici protiv Dinama koju su Bijelo-plavi izgubili nakon što su za protivničku momčad dosuđena dva kaznena udarca.

Tomas je prošao samo s novčanom kaznom, dok je Kulešević uz financijsku sankciju dobio i mjesec dana zabrane ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije.

- Bebek i Zebec su ubitačna kombinacija za hrvatski nogomet. Sram ih može biti! Došli su odraditi posao i odradili su ga... Suđenje je bilo cirkus. Možemo prihvatiti da je Dinamo nacionalni klub, da je Hajduk nacionalni klub, ali mi smo Osijek, jako puno ulažemo. Pogledajte samo ovaj stadion, a ovo što se nama događa je sramotno - vruće je glave nakon utakmice protiv Dinama govorio Kulešević, a i Tomas se žalio na neujednačen kriterij.

- Sramota je da se jednom sucu koji godinu dana nije sudio dodijeli da sudi ovakvu utakmicu. To je skandalozno! Od samog je početka imao kriterij koji je navlačio za Dinamo - rekao je Tomas.

Bez reakcije

Dan kasnije iz kluba su se oglasili priopćenjem u kojem traže izuzeće Zebeca i Bebeka sa svojih utakmica, no nisu se oglasili nakon što je disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer odrezao kazne Kuleševiću i Tomasu.

”Ivica Kulešević kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura... Stjepan Tomas kažnjen je zato što je javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 1.500,00 eura.”, navedeno je u priopćenju zbog kojeg radni tjedan na Opus Areni nije počeo bez vijesti.

image
VLADO KOS Cropix

Osijek se nije proslavio na Rujevici, još jednom se pokazalo - lavovi na Opus Areni, ali na gostovanjima... I to je nešto na čemu Stjepan Tomas mora ozbiljno poraditi. Posljedica drugog uzastopnog prvenstvenog poraza je ružan pogled na ljestvicu. Osijek, naime, utakmicu 8. kola protiv Varaždina dočekat će kao petoplasirana momčad HNL-a. Na Kvarner su Bijelo-plavi, inače, otputovali kao drugoplasirani, ali onda su ih preko vikenda na ljestvici preskočili i Dinamo i Rijeka, ali i Gorica.

Povratak Caktaša

Tomas je u ponedjeljak u kasnim poslijepodnevnim satima okupio igrače na prvom treningu s kojim počinje priprema za utakmicu protiv Varaždina za koju će, nakon što je “odležao” suspenziju zbog kartona, konkurirati i najbolji strijelac lige Mijo Caktaš. Naravno izuzev onih koji su trenutno izvan stroja. Popis ozlijeđenih povećan je netom pred polazak u Rijeku kada je na njega stavljeno i ime Vedrana Jugovića. Zbog upale tetive kapetan Bijelo-plavih nije ni otputovao u Rijeku s ostatkom momčadi, a konkretne prognoze oko datuma njegovog povratka zasad nema. Idućih nekoliko tjedana s rukom u longeti provest će i Amer Hiroš nakon što je slomio dvije kosti u šaci. Naravno, još mjesecima će se čekati na povratak Kristijana Fućka koji je nedavno operirao ligamente koljena.

Nema ni novosti oko dolaska igrača koji bi bio “back-up” Ramonu Mierezu, trenutno jedinom napadaču u kadru Bijelo-plavih nakon teške ozljede Fućka i transfera Špoljarića. Potpis igrača koji bi bio alternativa Argentincu najavljivan je u više navrata posljednjih dana.

- U pregovorima smo s jednim slobodnim napadačem. Nadam se da ćemo ga dovesti - kazao je trener Osijeka nakon poraza na Rujevici.

Nakon što zatvaranjem prijelaznog roka nije doveden napadač koji bi mogao uskočiti na mjesto Miereza, češlja se, naravno, tržište slobodnih igrača koji se i dalje mogu potpisati. Nekoliko imena bilo je u opticaju, no zadovoljavajuće i dovoljno kvalitetno rješenje zasad nije pronađeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 11:52