Mile Škorić imao je priliku u dresu Osijeka igrati protiv glavnog igrača Hajduka Marka Livaje

 VLADO KOS/Cropix
OPTIMISTIČNE NAJAVE

Legendarni kapetan Osijeka: ‘Ako taj čovjek ne može preokrenuti klub, ne može nitko! Možda Jürgen Klopp‘

Raskinuo je ugovor, ali kaže nam da neće još dugo biti bez adrese
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. listopad 2023. 12:27

Legendarni kapetan Bijelo-plavih i klupski rekorder po broju odigranih utakmica Mile Škorić pokupio je nedavno papire iz Cangzhou Mighty Lionsa, ali neće biti još dugo bez kluba. Otkrio nam je kako će u idućih nekoliko dana odlučiti gdje će nastaviti karijeru, a vrlo izvjesno je kako će nastaviti svoju kinesku avanturu. Naravno, ne u klubu kojeg je prije nekoliko tjedana napustio.

- Slobodan sam igrač, biram između opcija koje mi se nude. Ima ih, i to najviše iz Kine. Ne volim pričati o sebi, ali izgleda da sam ostavio dobar dojam, odigrao sam jako dobru polusezonu tako da me zove dosta klubova.

Blizu dogovora

Za Mighty Lionse odigrao je svega 21 utakmicu, od čega njih 13 s kapetanskom trakom oko ruke, no raskinuo je ugovor koji je potpisao do prosinca 2024.

- Nisu isplatili ugovor dva mjeseca i ja sam iskoristio svoje pravo da ga raskinem - jednostavno je objasnio Škorić.

Bez kluba ne bi trebao dugo biti.

- Imam nekih konkretnih kontakata, dosta smo blizu dogovora. Nismo nigdje po Europi ni gledali jer drugdje ne bih mogao dobiti takve financijske uvjete.

image

Nogometaši Osijeka

VLADO KOS Cropix

Bilo je i nepotrebno pitati je li jedna od opcija povratak u Osijek za koji je odigrao 337 utakmica. Doduše službenog kontakta s bivšim klubom nije ni imao.

- Čuo sam se s bivšim suigračima, ali nisam ni navraćao do Osijeka još dok ne potpišem ugovor, dok sve ne sredim baš zbog toga da ne ispadne “Vraća se!”. Kada potpišem, odmah dolazim u obilazak stadiona na Pampasu, pozdraviti sve ljude tamo, odgledati uživo utakmicu protiv Istre... - priča nam Škorić.

Utakmice Osijeka danas ne propušta gledati.

- Naravno, pa Osijek je moj klub! Gledam sve, pratim, možda neke utakmice zbog vremenske razlike nisam uspio pogledati. Bilo je toplo-hladno. Šteta pogotovo one utakmice s Dinamom. Mislio sam kako će to biti prekretnica i nakon te je utakmice dosta se toga okrenulo na negativu.

A u mirnije vode Osijek će pokušati vratiti Zoran Zekić, trener za kojeg je Škorić odigrao 123 utakmice, odnosno više od trećine utakmica u dresu Bijelo-plavih.

Veliki izazov

- Drago mi je zbog toga. Ne mislim pritom na to da je bivši trener Tomas dobio otkaz, nego ako je već do smjene trenera moralo doći, da se Zekić vratio. On je naš, poznaje klub u dušu i trenutno u ovoj situaciji samo je on taj koji može pokrenuti stvari. Ako ne može on, onda ne znam tko drugi može. Možda samo da se pokuša dovesti Kloppa. Onda možemo mijenjati trenere kao na traci, svaka dva-tri mjeseca, a to nije dobro.

Od Zekićeva povratka često se spominje kako je jedan od zadataka postavljenih pred njega je da vrati identitet kluba davanjem šansi igračima iz slavne Osijekove škole nogometa iz kojih je posljednjih nekoliko godina malo igrača povlačeno u najbolju momčad.

- Ja nemam apsolutno ništa protiv niti jednog stranca u momčadi pod uvjetom da je on top i da je dvostruko bolji od drugih. Ako nije, onda idemo radije gurati našeg mladog igrača da napravimo nešto. Mladog igrača se mora istrpjeti. Iskreno, mislio sam kako će to biti sa Živkovićem koji je proljetos u nekoliko utakmica pokazao kako je veliki potencijal i onda je samo nestao. Ali onda, traži se rezultat i mladi se igrač ne može trpjeti - kaže Škorić.

image

Zoran Zekić

VLADO KOS Cropix

Povratničku utakmicu na klupi Bijelo-plavih Zoran Zekić imat će na Poljudu. Mile Škorić je bio dio momčadi Osijeka koja je u srpnju 2018. prvi puta nakon deset godina slavila usred Splita, a bio je i u momčadi koja je u srpnju 2021. pobijedila na Poljudu što je ostao i posljednji trijumf bijelo-plavih na gostovanju kod Hajduka do danas.

- Bit će to veliki izazov, malo je vremena otkako se Zekić vratio i ne treba očekivati da će izvući čaroban štapić i sve promijeniti u dva dana. Vjerujem da ni on još nije upoznat s mogućnostima 90 posto igrača, odradio je pet treninga. Svakako će probati napraviti pozitivan rezultat na Poljudu, a i pozitivan šok koji slijedi s promjenom trenera može pomoći. Nadam se da će se Osijek kući vratiti barem s bodom, ako ne i sva tri. Zekiću od srca želim sve najbolje - zaključio je Škorić.

Zekić nije imao puno vremena za velike promjene

Situacija po Zorana Zekića uoči povratničke utakmice nije idealna. Nije imao puno vremena za nekakve velike promjene i korekcije. K tome momčad je u punom sastavu imao tek dva dana prije polaska u Split. U odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Rudeša koju je vodio Smoje ne bi trebalo biti puno korekcija, a promjene će posljedično biti uvjetovane izostankom Bukvića zbog kartona. Zbog ozljede već neko vrijeme nema ni desnog beka Guedesa, Brlek se tek vratio nakon što je dulje vrijeme bio izvan stroja, Lovrić je propustio uvodne treninge ovaj tjedan zbog viroze, a Manev i Mkrtčjan pod novim su trenerom odradili tek dva treninga po povratku s reprezentativnih okupljanja... Posebno je problematična desna strana na kojoj u rotaciji nema dvojice igrača pa bi opcija na desnom krilu mogli bi u izostanku Bukvića biti ili Pušić ili Gržan. U potonjem bi slučaju posljedično bi se dogodile promjene u posljednjoj liniji na desnom beku mogao osvanuti ili Omerović ili makedonski reprezentativac Manev kojemu ni ta pozicija nije strana i često ju je znao igrati u karijeri. Omerović je također vrlo realna opcija za lijevi bok gdje je u prošloj prvenstvenoj utakmici dobio prednost ispred Drambajeva. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:43