BEAUTIFUL SPORTS/ZEISING/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
TRAŽE SE POJAČANJA

Kuha se veliki posao! Nogometaš Borussije Dortmund mogao bi zaigrati u HNL-u: ‘Istina je, želimo ga dovesti‘

Za mladog napadača zanimanje navodno pokazuju i Dinamo i Rijeka
Piše: Darko RužićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 18:51

Sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević je posljednjih dana sasvim sigurno najtraženiji čovjek nogometnog prvoligaša s Drave. On je taj koji u nadležnosti i opisu poslova koje obavlja ima pune ruke posla u slaganju novog igračkog rostera Osijeka za iduću natjecateljsku sezonu. Malo se od njega informacija za sada može dobiti kada je predstojeći prijelazni rok u pitanju, ali ipak jedno otkriva...

- Pojačat ćemo se, sigurno! Ne mogu još govoriti o imenima onih igrača koji su nam zanimljivi, ali fokus nam je u prvom trenutku na kompletiranju i osnaženju obrambenih pozicija - kazao je Kulešević.

Znaju što im treba

Potvrdio je za sada samo da je njegov klub doista zainteresiran za realizaciju transfera Marca Pašalića, koji je trenutačno član Borussije Dortmund i igra za njenu drugu momčad u trećem stupnju njemačkog nogometa. Agent ovog mladog nogometaša je nekoć u dva mandata sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović, a to potkrepljuje nadu da će doći do realizacije zanimljivog transfera ovog 22-godišnjeg hrvatskog napadača.

- Daleko smo još od toga jer Pašalić ima ponuda i nekih drugih klubova, ali da ga želimo je u svakom slučaju točno - naglasio je Kulešević.

image

Marco Pašalić

REVIERFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Za mladog napadača, koji se jako dobro snalazi i na krilnim pozicijama, zanimanje navodno pokazuju i Dinamo i Rijeka. Uskoro će se znati pravac njegove buduće profesionalne karijere, a u Osijeku se sasvim sigurno toplo nadaju da će to biti upravo u njihovom klubu.

- Nema u ovom trenutku još konkretnosti kada je prijelazni rok u pitanju. Znamo što nam treba, razgovaramo i pregovaramo, ali kada se neki posao dovede do samog kraja, do potpisa ugovora, onda ćemo to i obznaniti zainteresiranoj javnosti - veli sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević.

U gomili posla kojim se bavi uoči nadolazećeg ljetnog prijelaznog roka jedan je debelo podvučen. Pregovaranje s onim igračima koji su članovi kluba, ali i kojima iduće godine ističu ugovorne obveze s Bijelo-plavima. U toj su skupini Mihael Žaper, Vedran Jugović, Ivan Fiolić, Šime Gržan, Petar Brlek i jedan od vratara Marko Barešić.

- Sa svima ćemo obaviti razgovore, imali smo ih već. Neke moguće i nećemo uspjeti zadržati, privoljeti na potpis novog ugovora, ali sa svima ćemo to pokušati jer želimo izbjeći onu situaciju koju smo imali u završenoj sezoni kada je mađarski internacionalac Laszlo Kleinheisler ušao u posljednju godinu ugovora i kada ga nismo mogli spriječiti da razgovara s nekim drugim klubom, pa i ode od nas za manji novčani iznos nego da je imao ugovor s dužim trajanjem - izjavio je Kulešević.

Tomasov sud

Njegova je samim tim misija koju želi uspješno obaviti i zaštita interesa Osijeka. Da se ne ponovi prošlost i Osijek bude doveden pred zid kada više nije u mogućnosti diktirati uvjete pod kojima bi netko od igrača koji su u posljednjoj godini ugovora iz kluba odlazili.

- Imamo i drugih planova i zadaća. Izvjesno je da će biti i odlazaka i dolazaka, a puno toga ovisi o tome na koga će od onih naših igrača koji su bili ustupljeni drugim klubovima, a nakon što ih upozna, računati trener Stjepan Tomas. Da, prvo ćemo razriješiti križaljku naših igrača, onih koji su tu, pod ugovorom, a onda ćemo tražiti rješernja za popunu i dodatnu kvalitetu u momčadi. U svakom slučaju, vodimo se i vodit ćemo se jednim ciljem - stvoriti konkurentnu momčad koja će uspješno igrati na sva tri kolosijeka na kojima će se natjecati iduće natjecateljske sezone - zaključio je razgovor sportski direktor osječkog prvoligaša Ivica Kulešević.

Za Jevhena Čeberka žele milijun eura

Ukrajinski branič, stoper Bijelo-plavih Jevhen Čeberko, jedini je, za sada, koji će gotovo sigurno napustiti Osijek. Karijeru će po svemu sudeći nastaviti u SAD-u u MLS-u. Razgovori s njim i njegovim zastupnicima su svakodnevni. I ishod je za pretpostaviti. Ukrajinski će nogometaš sreću u karijeri potražiti podalje od grada na Dravi i Hrvatske, Osijek bi u njegovom transferu trebao priskrbiti oko milijun eura, što bi u stvari bilo poravnanje onog koliko je slavonskog prvoligaša i koštao. No, još nije sve riješeno, ali bit će u idućih nekoliko dana, moguće i prvih idućeg tjedna. (dr)

S NJIMA SE PREGOVARA OKO NOVIH UGOVORA

Mihael Žaper

Vedran Jugović

Ivan Fiolić

Šime Gržan

Petar Brlek

Marko Barešić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:38