Istra je bila bolja od Osijeka

 VLADO KOS Cropix
OPORAVAK OD ŠOKA

‘Katastrofalne greške! Niti su oni PSG, niti smo mi Barcelona, a imat ćemo krvavu borbu do kraja prvenstva‘

Bijelo-plavi su doživjeli drugi uzastopni poraz na Opus Areni i kompromitirali borbu za Europu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. travanj 2024. 23:04

Prvo Varaždin, sada Istra... Osijek je u posljednje dvije prvenstvene utakmice pred tribinama Opus Arene Osijek neočekivano ostao bez ijednog boda. A ti propušteni bodovi u konačnici bi mogli puno značiti u borbi za europski plasman.

Utakmica protiv Istre je imala dva lica, do 36. minute Osijek je imao i vodstvo i inicijativu, a onda se sve okrenulo. Nešto slično vidjeli smo prije nekoliko dana na utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a.

- Da... Ali nije Istra baš PSG, a nismo ni mi Barcelona - uzdahnuo je trener bijelo-plavih Zoran Zekić i dodao:

- Imao sam nekakav čudan osjećaj uoči ove utakmice, ali da sam očekivao kako će se sve okrenuti u jednom trenutku - nisam. Ali i to se događa. Tko zna zašto je možda to i dobro.

Isključenje Bralića, baš u trenutku kada je na južnoj tribini podignuta velika rođendanska koreografija Kohorte, odvelo je utakmicu u potpuno drugi smjer iako je i prije njega Zekić razmišljao o promjenama na poluvremenu.

- Sve se okrenulo protiv nas, a kada to govorim neću bježati ni od naših slabosti koje sam vidio do tog prvog gola. Nisu se meni neke stvari svidjele u našoj igri i prije isključenja, kod 1:0 ja sam na poluvremenu planirao promijeniti i formaciju i dvojicu igrača, ali eto... Nisu mi dali. Utakmicu možemo raščlaniti do 36. minute i nakon nje. Imali smo sve pod kontrolom, a onda se dogodila jedna zakašnjela reakcija. A jedno zlo ne dolazi samo, nadao sam se da ćemo dočekati poluvrijeme bez primljenog gola da se malo konsolidiramo. I opet, nažalost, imali smo katastrofalnu reakciju na početku drugog dijela. Igrači su dali koliko su mogli... OK, slobodnjak je slobodnjak, ali ta 51. minuta mi nije baš sjela, ne možeš ti na sredini terena napraviti onakve dvije greške, ne napraviti korekciju i da se čovjek praktično ušeta u gol - kazao je.

image

Kohorta nije dobila pobjedu za proslavu rođendana

VLADO KOS Cropix

Kod prvog pogotka vratar Kolić morao je bolje reagirati, a kod drugog gola Istre i mladi stoper Vrbanac. To je, dodaje Zekić, cijena njihova nogometnog odrastanja.

- Sad sam rekao Vrbancu: "Daj Bože da ti je to zadnja greška, ali to ti je prva i bit će ih još". Isto tako griješe i drugi igrači. Poanta je da shvate kako je to sastavni dio života. Kolić? Svi vratari griješe... Napravio je korak desno, čovjek je pogodio u njegov kut. Ne trebaju biti očajni nego sretni da dobijaju ovoliko prilika. Na nama je svima drugima da patimo, ne trebaju patiti oni, uskočiti u velike cipele nije lagano. Ima tu grešaka i iskusnijih igrača. Prolazimo kroz proces, iako ga možda prolazimo prenaglo, ali takav je trenutak. Ponavljam kao papagaj već - tražiti rezultat i u isto vrijeme davati ovoliko šansi mladim igračima je rudarski posao. Ne tražim nikakav alibi u tome, ali svi u klubu zaslužujemo podršku - zaključio je.

Rođendan Kohorte prošao je bez poklona.

- Žao mi je što njihov jubilej nismo okrunili pobjedom, bila je to velika želja igrača i svih ljudi u Klubu. Nadam se da će sljedeći rođendan biti puno sretniji. Imali smo na terenu dosta juniora, neke stvari moramo istrpjeti i dati dečkima podršku. A i dosta situacija se okreće na protivničku stranu, vjerojatno postoji i razlog za to. Žao mi je zbog poraza, ali sam siguran da nam dečki iz Kohorte neće zamjeriti jer su i oni vidjeli da smo dali sve od sebe.

Osijeku slijedi gostovanje kod Gorice, imperativ je postao sve veći, a na toj utakmici Zekić zbog kartona neće moći računati na kartonirane Kristijana Lovrića i Slavka Bralića.

- Nemam ja tu previše filozofije, važno je da su sada igračima glave gore. Imat ćemo krvavu borbu do kraja za četvrto mjesto. Moramo pronaći najbolje ljude i vjerovati jer svi mi to dugujemo ovom klubu. Moraš se boriti do kraja, ovaj grad je bio poznat po tome i ja se nadam da ću to njima usaditi. - najavio je Zekić nastavak borbe za Europu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 23:04