GORAN MEHKEK Cropix
NASTAVAK SAPUNICE

Ipak nije gotovo, čitav slučaj ‘Bjelica‘ mogao bi završiti na sudu! Mađari mu ne žele isplatiti otpremninu

Mađari mu očito ne žele dati zadovoljštinu da odmah ode s novcem
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. kolovoz 2022. 22:12

Po Zagrebu se večeras proširila priča da su Mađari toliko ljuti na Nenada Bjelicu i njegovo ponašanje, te javne istupe koji su išli kontra kluba posljednjih mjeseci, da su mu otkaz spakirali bez - otpremnine. Naravno da to znači da Bjelicu i Osijek čeka "druženje" na Arbitražnom sudu, jer Bjelica ima ugovor koji je vrlo jasan i precizan po pitanju isplate preostalih plaća u slučaju jednostranog otkaza.

Teško je reći na što bi se mogli pozvati Mađari na Arbitražnom sudu, jer Bjelica nije napadao klub otvorenog garda, nego je čelnike prozivao da nisu dovoljno ambiciozni. Što ne zvuči kao ozbiljan razlog za raskidanje ugovora na štetu trenera. Stoga su doista male šanse da Bjelica izgubi taj spor na sudu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Međutim, Mađari mu očito ne žele dati zadovoljštinu da odmah ode s novcem pa da već za mjesec dana sjedi na klupi novog kluba. Arbitražni sud s ponekom pravnom cakom može potrajati dosta mjeseci, a ako Bjelica u međuvremenu pronađe novi klub, Osijek bi uštedio značajan novac, odnosno 120 tisuća eura mjesečno uvećanih za PDV.

Dakle, "sapunica" Osijek - Bjelica nije još završena. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Bjelica odlučiti čekati kraj spora, ili će odmah pronaći novi klub. Ponuda će svakako biti, pitanje je samo hoće li biti dovoljno dobre da ih Bjelica prihvati.

Linker
09. prosinac 2023 13:08