Marin Ljubičić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
VALDASOVE KOMBINACIJE

Hajduk bez dva igrača za derbi s Osijekom: Reprezentativac otprije otpao, neće igrati ni veliki talent

Tek od četvrtka imat će Dambrauskas gotovo kompletnu momčad na dispoziciji da bi uigravao ekipu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. ožujak 2022. 15:53

Za nedjeljno gostovanje kod Osijeka nema Valdas Dambrauskas na raspolaganju Gerga Lovrencsicsa, koji je u dvoboju s Lokomotivom dobio treći žuti karton i propušta ogled u Gradskom vrtu. Zasad u treningu nije ni Marin Ljubičić, koji je prošli tjedan imao temperaturu i nije sudjelovao u test-dvoboju s Radomljem.

Emir Sahiti počinje s treningom, ali i za njega treba vidjeti koliko će biti spreman za Osijek. Uz to, čeka se povratak reprezentativaca Livaje, Atanasova, Čoline i Biuka, kvarteta igrača koji su u kadru za Gradski vrt. Tek od četvrtka imat će Dambrauskas gotovo kompletnu momčad na dispoziciji da bi uigravao ekipu za osječki derbi. Ali, većih nepoznanica ne bi trebalo biti ako raspoloživi sastav ostane samo na izostanku Lovrencsicsa.

Pritom treba notirati da je litavski stručnjak i u susretu s Radomljem kombinirao igru s trojicom i četvoricom u zadnjoj liniji, što je već radio i tijekom dvoboja s Lokomotivom. U sustavu trojice stoperske uloge uzimali su desni bekovi, u prvom dijelu Lovrencsics, a u drugom Mikanović. U fazi obrane s petoricom, u napadu s četiri u zadnjoj liniji, ali temelj svega je velika pokretljivost i obvezna defenzivna igra u obje varijante.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Dambrauskasove kombinacije nakon Lokomotive i Radomlja djelovati u dvoboju s jačim suparnikom poput Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 22:49