Dražen Bučević

 Foto: Nikola Patković
POSEBNA PRIGODA

FOTO: Spektakl može početi! Za otvaranje najljepšeg hrvatskog stadiona napravili i najveću zastavu kluba

Opus Arena bit će otvorena večerašnjom utakmicom 1. kola HNL-a između Osijeka i Slaven Belupa
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 22. srpanj 2023. 13:28

Sve se više zagrijava atmosfera za veliku, najveću u novijoj povijesti, večer osječkog nogometa. Opus Arena večeras će napokon zasjati punim sjajem i ispunjena vrlo vjerojatno do posljednjeg mjesta od njenih 13.005 mjesta. Jer, i u subotu ujutro na ticket pointu najmodernijeg i najljepšeg hrvatskog stadiona bili su redovi za ono nešto malo slobodnih ulaznica koje su ostale na raspolaganju. U gradu, pak, za zagrijavanje su se pobrinuli hrvatski branitelji. Dečki iz UHDDR-a Čepin samo su za ovaj povijesni događaj izradili veliku 30 metara dugačku i 6 metara široku zastavu NK Osijek, koju su u subotu prijepodne postavili na Trg slobode i odakle će poslijepodne krenuti prema Pampasu i Opus Areni.

image
Foto: Nikola Patković

- Ovo je naš doprinos ovom sjajnom danu i trenutku kada naš voljeni klub kreće u novu povijest, na novom, najljepšem stadionu u Hrvatskoj, a mi branitelji koji smo uvijek dušom i srcem uz Osijek i Hrvatsku odlučili smo dati ovaj svoj skromni doprinos. Ova zastava je iskaz naše ljubavi, ali i poruka klubu da smo uz njih i da ćemo ih pratiti, već danas protiv Slavena, u četvrtak protiv ZTE-a i onda dalje. Zastava će večeras biti na Opus Areni, a o tehničkim uvjetima ovisi kako ćemo je i kada razviti, no želja nam je da ona bude stalno na našem novom stadionu, kao i na drugima gdje će Osijek igrati – rekao nam je Dražen Bučević, predsjednik UHDDR-a Čepin, koji su podršku za ovu inicijativu dobili i od svojih prijatelja i suboraca iz UHDDR-a Sveti Rok u Osijeku

- Želimo potaknuti igrače i klub da postižu što bolje rezulate i zastava će putovati s dragovoljcima i Kohortom kamo god NK Osijek bude putovao. Time želimo istaknuti zajedništvo, ljubav prema Slavoniji i našem klubu, a borimo se i protiv svakog oblika mržnje i nasilja – dodao je Bučević.

image
Foto: Nikola Patković

Podsjetimo, Opus Arena bit će otvorena večerašnjom utakmicom 1. kola HNL-a između Osijeka i Slaven Belupa s početkom u 21 sat, a vrata stadiona otvaraju se već u 19 sati. No, iz kluba su pozvali navijače da na Pampas dođu i ranije, jer će u 17 sati biti otvoren i dugoočekivani fan shop s bogatom ponudom klupskih artikala.

Na trgu kod istočne tribine, pak, od 17 sati bit će organizirana navijačka zona za najmlađe navijače. Iz kluba su još jednom apelirali na navijače da se za dolazak na utakmicu koriste javnim gradskim prijevozom koji će za članove kluba od 19 sati do 1 sat iza ponoći biti besplatan, a autobusi GPP-a dovozit će putnike do prvog kružnog toka kod stadiona. Na stadionski parking mogu ući samo vozila s posebnim propusnicama, a to se prije svega odnosi na tehničke službe, TV produkciju, zaštitare, VIP goste, zakupce Sky boxova, predstavnike medija...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 08:23