MARKO MRKONJIC Cropix
NIJE OSTVARIO NAJVEĆU ŽELJU

Emotivni oproštaj Osijekovog kapetana od Kohorte, evo po čemu će klupska legenda ostati upamćena

Zatvorena je jedna knjiga u povijesti kluba iz Gradskog vrta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 18:16

Kapetan bijelo-plavih Mile Škorić odigrao je 337., ali i posljednju utakmicu u dresu Osijeka. Bilo mu je to i 152. nastup u kojem je s kapetanskom trakom izveo momčad na teren.

Nakon deset uzastopnih sezona provedenih u svlačionici Osijeka Škorić se odlučio na novi izazov i prvi puta u karijeri zaigrao nogomet izvan Hrvatske. Njegov potpis za kineski Changzhou Mighty Lions je formalnost. Već u idućih nekoliko dana odjenut će dres svoje nove momčadi.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Posljednje desetljeće svi su bili prolazni, i uprave i igrači i treneri, neki su već i zaboravljeni, neki će s odmakom vremena to uskoro postati, ali Škorić će zauvijek ostati zapamćen kao klupska legenda koji je s Osijekom prošao i njegove najgore i njegove najbolje dane, najveće uspjehe i najveća razočaranja.

Najveća želja, da s klubom iz Gradskog vrta podigne trofej, Škoriću je na kraju ostala neostvarena. Pa ipak i bez toga velika je ostavština kapetana koji je još do prije desetak mjeseci bio dio reprezentacije. Posebna priča su njegovih 337. nastupa za Bijelo-plave koje teško da će netko uspjeti nadmašiti. Čim je na predstavljanju momčadi pročitano Škorićevo prezime tribine su se ustale i krenuo je aplauz. Neposredno pred početak utakmice s tribina je horski krenulo: "Mile! Mile!".

Nije otišao Škorić sa pobjedom, ali nije nedostajalo emocija nakon što je završila utakmica. "Mile Škorić" ponavljala je dugo vremena Kohorta, a kapetan se posljednji puta naklonio navijačima ispred istočne tribine Gradskog vrta. Na odlasku je još jednom s navijačima uzvratio na "Osijek ale!". Obje momčadi već su bile u svlačionici, a Škorić je još otpozdravljao navijačima.

Bit će čudno gledati Osijek bez Škorića. a bit će neobično i njegovim dosadašnjim suigračima.

- Hoće li biti čudno bez Škorića? Naravno, on je dobri duh svlačionice, veliki prijatelj, teško mi je uopće i zamisliti momčad bez njega - iskreno je prije nekoliko dana kazao Mihael Žaper koji će od Škorića naslijediti kapetansku traku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:05