MARKO MRKONJIC Cropix
DOJMOVI NAKON UTAKMICE

Dambrausakas emotivan nakon poraza: ‘Čitav dan je bio loš! Od samog jutra ova utakmica nije bila u prvom planu‘

‘Prvi sam koji ću reći kada je netko bolji, a moja momčad ne odigra dobro, ali danas nemam apsolutno nikakve zamjerke‘
Piše: SNObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 23:34

U derbiju 7. kola HNL-a Osijek je na svom terenu svladao Hajduk sa 2-1 (2-0). Osijek je poveo sa 2-0 u prvom poluvremenu golovima Marina Leovca (23) i Diona Drene Belje (41-11m), a u nastavku je Hajduk smanjio preko Marka Livaje (73-11m).

Osječani su do prve prvenstvene pobjede nakon gotovo mjesec i pol dana i 1. kola kada su bili uspješniji od Gorice stigli na rilima mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera koji je bio najzaslužniji za oba pogotka iako se nije upisao u strijelce.

Ovom pobjedom Osijek je skočio s 10. na peto mjesto s osam bodova, dok je Hajduk ostao treći s devet bodova i dvije utakmice manje. Na čelu je Dinamo sa 19 bodova, pet manje ima drugi Slaven Belupo.

Trener Valdas Dambrauskas iznio je svoje viđenje situacije koja se odvijala danas:

- Totalno loš dan, još od jutra. Loše vijesti došle su čim smo se probudili. Jako težak i potresan dan. Shvatili smo odmah da derbi nije najvažnija stvar danas. Misli su nam bile s Markom, bili smo potpuno ostali bez riječi. A sama je utakmica bila iznimno teška, teško nam je sjeo poraz. Momci su zaista napravili sve što su mogli. Prvi sam koji ću reći kada je netko bolji, a moja momčad ne odigra dobro, ali danas nemam apsolutno nikakve zamjerke. Niti u prvome poluvremenu nisam osjetio da je protivnik superioran, međutim tako je ispalo. Pobjeda nam je bila kao nekakva planina na koju smo se morali uspeti danas, tako da... Sve čestitke protivniku, zabili su ono što mi nismo. Sada nam slijedi Slaven Belupo i moramo se fokusirati na ono što nas čeka, iako mi je sada Slaven Belupo posljednje o čemu razmišljam. Hvala - prokomentirao je trener Bijelih tragičnu smrt oca kapetana Marka Livaje i derbi s Osijekom.

Nenad Bjelica osvrnuo se na pobjedu svoje momčadi.

- Čestitao bih igračima i navijačima na vrijednoj pobjedi jako teškog protivnika koji je pokazao koliko je jak. Dominirali su u drugom dijelu bez obzira na umor s kojim su došli ovdje. Danas smo bili malo sretniji nego što je bio Hajduk - rekao je Bjelica pa dodao:

- Grč koji imamo kad povedemo nas je sputavao. Nitko nije igračima rekao da se povuku i da ne napadaju, ali taj strah od poraza povuče igrače. Onda kao trener pokušavaš zamjenama zatvoriti utakmicu i doći do pobjede, a to smo i uspjeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:46