Nenad Bjelica

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
BJELICA OTVORIO DUŠU

‘Bilo bi me sramota da s Dinamom nisam bio prvak s +20! Suđenje? Evo što mi je rekao konkurentski igrač‘

‘Umorio sam se! Skraćivao sam treninge da idem kući... Navijačima, jednostavno, nismo prodali priču‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2022. 19:06

Trener Osijeka Nenad Bjelica dao je zanimljiv intervju za televizijsku emisiju Sport nedjeljom. U gostovanju je istaknuo ponešto o važnim stvarima, detaljima iz njegovog trenerskog života. Jasno, bilo je riječi o Osijeku, Dinamu, famoznoj tvorevini "korporacija", ali i sljedećoj sezoni u kojoj Osijek opet hvata uspjehe na tri fronta.

- Imamo dvije rekordne sezone u klupskoj povijesti NK Osijeka, a nemamo nikakvu euforiju u gradu, imamo veliku kritiku. Bili smo ispred Hajduka, ja ne znam što treba bit bolje u Osijeku. Nismo pokrenuli navijače, nismo im 'prodali' priču. Ja ne vidim tu sinergiju trenutno. Imamo 2-3.000 navijača, ali ja sam očekivao više obzirom na uspjehe. Pogledajte Split. Tamo svi rade, svi pušu u isti rog, u istom pravcu. Rezultat toga je osvojeni Kup i završeno prvenstvo s nekoliko bodova iza Dinama. Hajduk se digao, protivnici ga gledaju s puno više respekta - veli Bjelica.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Je li se umorio?

- Nije se ekipa umorila, nego se umorio trener. A momčad je ogledalo trenera. Ja sam skraćivao vježbe na treninzima jer hoću ići kući. S umorom se nisam mogao nositi. Kad se svi drugi treneri odmaraju, ja radim stvari koje nisu moj posao. Pričam s Marićem i Kustićem po dva sata. Je li to moj posao. Ja nisam robot, moja energija se isto troši. Na kraju sezone pukneš. Sve oko nas je nešto što mene ne zadovoljava. Ja sam ambiciozan čovjek. Ja se ne mogu pomiriti da mi na početku sezone kažemo da je dobro i drugo mjesto. Onda Bjelica ovdje ne pripada - kazao je pa dodao:

- Bio sam u sustavu Dinama, sad sam u sustavu Osijeka. U Osijeku igrači imaju veliku premiju za osvajanje titule. Kada u Dinamu kažeš kolika im je premija, njima je to smiješno. Velike su razlike u budžetima. Ne želim se ponavljati. Dinamovu moć znamo, financijsku i logističku. Zna se što je Dinamo u hrvatskom nogometu. Isto tako Hajduka. Hajduk sada ima ljude koji su podigli to na neki nivo. Imaju odličnog trenera. Doveli su igrače Benfice, Glasgow Rangersa, reprezentativce... Meni je pasalo da je što više klubova u toj borbi, no mi smo poklekli pred kraj. Pao Bjelica pa pao i Osijek. Meni govore iz Hajduka: "pa ti si sam gore".

Ni suđenjem nije previše zadovoljan:

- Prije nekoliko dana rekao mi je jedan igrač konkurentskog kluba da nama sude kao Zadru. Pazi, konkurent mi to kaže. Drugi mi kaže, mene je bilo sramota što sam vas pobijedio na taj način. Ja sam jako nesretan i nezadovoljan kako nam se sudilo ovog proljeća. O tome sam razgovarao sa šefom sudaca i dogovorili smo sastanak s glavnim i odgovornim ljudima. Nismo zadovoljni svojim statusom, jednog kluba koji se bori za titulu. Nismo imali ni blizu takav status. Bit će to sigurno razgovor mene i njega. U ovih dvije godine imao sam puno poštovanja prema njemu i sucima. Ne kažem da nismo imali diskusije, ali prije utakmice sam im pokazivao više poštovanja nego što su oni prema nama.

A korporacija...

- Meni su govorili da nisam tako pričao kad sam bio u sustavu. Dvadeset i pet bodova prednosti, s 25 bodova prednosti sam osvojio prvenstvo. Šest kola prije kraja. O čemu mi pričamo. Ja ne bi mogao podnijeti da sam s minimalnom mrljom osvojio prvenstvo s Dinamom, bilo bi me sramota. Da s takvim budžetom da ja nisam prvak s bar 20 bodova prednosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:22