Silvijo Čabraja

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DOBRA VIJEST

Trener Lokosa je ozdravio i vodit će momčad u Puli: ‘Dobio sam dopuštenje liječnika da se vratim na posao‘

Nogometaši Lokomotive žele u nedjelju protiv Istre nastaviti pobjedonosni niz
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 23:11

Iako su mu liječnici preporučili desetodnevno kućno liječenje zbog upale pluća, trener Lokomotive, Silvijo Čabraja (54), tu je preporuku "srezao" na pola! I u petak popodne vodio je trening svojih nogometaša...

- Osjećam se dobro, bio sam na pregledu i dobio sam dopuštenje liječnika da se vratim na posao. Odmorio sam se, mirovao sam pet dana, pregledi su pokazali da je moje zdravstveno stanje znatno bolje i bit ću na klupi svoje momčadi u nedjeljnom dvoboju s Istrom u Puli – rekao nam je Čabraja.

Lokosi su u dobrom raspoloženju otišli u Pulu, nema kartoniranih igrača, a na popisu ozlijeđenih samo su od ranije ozlijeđeni Santini i Bošković, te kapetan Pivarić, koji se oporavlja od loma nosne kosti. Trebao bi Pivarić opet biti spreman za igru nakon dvotjedne reprezentativne stanke, ne bude li imao problema s disanjem kad počne trenirati.

image


.

DAMIR KRAJAC Cropix

Lokosi su povezali dvije pobjede (Hajduk 4:3, Slaven Belupo 1:0) i puni su optimizma uoči okršaja s Istrom...

- Želimo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu, želimo osvojiti nova tri boda. Najvažnije će biti da se nakon utakmice možemo pogledati u zrcalo, da znamo kako smo dali sve što smo u tom trenutku mogli dati. E sad, kakav će rezultat biti, to nitko ne može znati. No, naša je vodilja jasna, na svakoj utakmici, protiv bilo koga, idemo po pobjedu. Istra je ozbiljna momčad, njihova pozicija na ljestvici to zorno ocrtava i bit će to zahtjevan dvoboj – kaže Čabraja.

Puljani su dobili i dodatno samopouzdanje nakon pobjede protiv Dinama?

- Svjesni smo toga, nakon dva uzastopna poraza upisali su tri velika boda i opet su se napunili optimizmom. Respektiramo Puljane, ali mnogo će toga ovisiti o nama.

Travnjak u Puli, kao i u Šibeniku, doista je ispod razine na kojoj bi trebali biti prvoligaški travnjaci, vidjelo se to i na utakmici Istra – Dinamo. Koliko će taj loš teren biti hendikep za vašu momčad, koja teži nadigravanju i temelji igru na kombinatorici?

- Neće biti lako igrati, ni nama, ni Istri. Taj je travnjak stvarno u lošem stanju i morat ćemo se prilagoditi takvim uvjetima za igru. Već smo upozorili igrače na taj teren, gledali su dvoboj Istre i Dinama i jasno je da će morati biti koncentriraniji, kako bi manje griješili u dodavanjima.

Bodovi iz nedjeljnog okršaja imat će dvostruku težinu, Istra i Lokomotiva izravni su suparnici u utrci za plasman u Europu?

- Uvijek ću se vraćati na temeljni cilj zacrtan uoči sezone. Naša je osnovna zadaća bila što prije osigurati ostanak u ligi i mirno ući u prvenstvenu završnicu. Matematički smo blizu tog cilja, a istodobno nam se pružila mogućnost da "napadnemo" Europu i od toga ne bježimo. Idemo utakmicu po utakmicu, u ovoj je neizvjesnoj utrci svaki bod važan i vidjet ćemo na kraju kako će ljestvica izgledati – rekao je Čabraja.

Dodajmo da će Lokosi u dolazećoj dvotjednoj stanci zbog reprezentativnih akcija ostati bez četvorice igrača. Naime, izbornik mlade hrvatske reprezentacije (do 21. godine), Igor Bišćan, za utakmice protiv Izraela (23. ožujka, Varaždin) i Engleske (28. ožujka, London) pozvao je Nikolu Čavlinu, Luku Stojkovića i Lukasa Kačavendu, dok je Jon Mersinaj dobio poziv za nastup u A reprezentaciji Albanije za sučeljavanje s Poljskom (27. ožujka, Varšava).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 11:00