Silvijo Čabraja

 GORAN SEBELIC Cropix
NAON ISPADANJA IZ KUPA

Teški dani na Kajzerici: Lokosi bez trojice standardnih, evo tko se vraća među kandidate za nastup

Zbog žutih kartona subotnji će dvoboj preskočiti Mudražija i Goričan, a Kalaica je ozlijeđen
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. travanj 2024. 07:35

Teški su dani na Kajzerici nakon eliminacije iz Kupa. Nadali su se nogometaši Lokomotive da će preskočiti Rijeku i plasirati se u finale, no nisu uspjeli, a najteže im je pao način na koji su izgubili. No, valjda su izvukli pouke – sudačkih će pogrešaka uvijek biti (iako, Kolarićevih je na štetu Lokosa ove sezone bilo puno, puno previše!), bit će i pomanjkanja fer-igre i ponašanja kod suparnika (Janković), ali i u takvim situacijama Lokosi ne smiju biti naivni i očekivati "pomoć s neba", nego moraju nastaviti igrati kao da sudačke pogreške i izostanka suparničke fer-igre nije ni bilo. Jer, profesionalci su...

No, taj je poraz protiv Rijeke sad već "lanjski snijeg", u subotu je pred Lokosima prvenstveni okršaj s Goricom (Kranjčevićeva, 16.50 sati)...

- Nema vremena ni za kakva tugovanja, moramo se brzo vratiti u normalno stanje, i u tjelesnom i u psihološkom smislu. Činjenica jest da su se dečki mentalno "ispraznili" nakon frustrirajućeg poraza protiv Rijeke, ali ne smijemo se mislima vraćati unatrag. Ovih smo se dana pokušavali iznova osokoliti, kako bismo odigrali dobru utakmicu s Goricom i upisali vrijedne bodove u utrci za četvrto mjesto. Neće to biti lako ostvariti, jer će Gorica, nakon uspjeha u Varaždinu, doći puna samopouzdanja i tražit će nove bodove. Međutim, nama je pobjeda imperativ, moji su igrači svjesni prilike koja nam se ukazala i vjerujem da će dati svoj maksimum kako bismo upisali nova tri boda – kaže trener Lokomotive, Silvijo Čabraja.

Za subotnji okršaj strateg Lokosa ne može računati na suspendirane Mudražiju i Goričana (žuti kartoni), a neće biti ni srednjeg braniča Kalaice, koji je ozlijedio kolateralne ligamente koljena, nakon što je na njega pao riječki napadač Marić. Zbog te je ozljede Kalaica bio i zamijenjen u poluvremenu, nakon dodatnih liječničkih pregleda utvrdilo se da mu slijedi od četiri do šest tjedana stanke, što znači da je za njega sezona vjerojatno završena.

Dobra je vijest za pristalice Lokosa da se, nakon duže stanke, među kandidate za nastup vraćaju Bubanja i Krivak. Bubanja je, podsjetimo, poslije operacije ključne kosti, pauzirao dva mjeseca, dok su Krivaka mjesec dana od travnjaka udaljila bolna leđa. Vidjet ćemo hoće li jedan od njih početi utakmicu, ili će obojica priliku čekati na klupi za pričuve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 07:35