DAMIR SKOMRLJ Cropix
NOVI TRENER RIJEKE?

On je stara Miškovićeva želja: ‘Vidio sam što se piše, ali nije me nitko kontaktirao‘

Čabrajini nogometaši u subotu su domaćini Hajduku u Kranjčevićevoj
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. svibanj 2024. 12:10

Na oproštaju sa sezonom, u Kranjčevićevoj će se u subotu sučeliti Lokomotiva i Hajduk (19.10 sati), bit će to ogled za prestiž, utakmica koja više ne može promijeniti stanje na ljestvici. Lokosi su, naime, zasjeli na petu poziciju, u prošlom su kolu remijem s Rudešom (3:3) prokockali priliku da do zadnje prvenstvene runde budu u utrci za četvrto mjesto i plasman u Europu.

Splićani su, pak, još jednom “potonuli” i doživjeli razočaranje u borbi za naslov prvaka, stabilizirali su se na trećoj poziciji, s dvoznamenkastim bodovnim zaostatkom iza prvaka Dinama. Neće, dakle, u subotu biti onog žestokog, rezultatskog i natjecateljskog naboja koji je pratio dosadašnje međusobne okršaje Lokomotive i Hajduka, teorijski i praktički sve je jasno oko plasmana na ljestvici. Stoga je realno očekivati zanimljivu utakmicu u kojoj bi pristalice nogometa trebali doći na svoje, utakmicu protkanu lijepim potezima i akcijama, bez taktičkih kočnica, obostrano napadački orijentiranu i otvorenu...

Oporavak teče dobro

- Nadam se da će biti tako, iako to definitivno neće biti revijalna utakmica. Riječ je o prestižu, u dosadašnje smo tri utakmice s Hajdukom jednom pobijedili, jednom smo remizirali i jednom smo bili poraženi. Pa unatoč tome što ni mi, a ni Splićani, ne možemo poskočiti ili pasti na ljestvici, siguran sam da i oni i mi želimo dobrom igrom i pobjedom okončati sezonu - rekao je trener Lokosa, Silvijo Čabraja.

Kakva je situacija s ozlijeđenim igračima, možete li računati na Čavlinu, Kalaicu i Krivaka?

- Dobro se oporavljaju, iako je Čavlina još uvijek upitan. A tek ću na dan utakmice znati mogu li na Kalaicu i Krivaka računati za svih 90 minuta, ili samo za jedan dio utakmice. Uglavnom, obojica će kandidirati za nastup.

Kakav Hajduk očekujete u Kranjčevićevoj? U zadnje su vrijeme Splićani “potonuli” u depresiju, ljetos su njihovi navijači planirali proslaviti naslov na ovoj utakmici, čak su u toj euforiji kupovali i godišnje ulaznice za Lokomotivine domaće utakmice, no svi su im planovi pali u vodu nakon loših proljetnih igara...

Temelj je napravljen

- Hajduk sigurno dolazi po pobjedu, sigurno će se željeti dobrom igrom oprostiti sa sezonom. Unatoč lošijim igrama i rezultatima koji su ih udaljili od trofeja, vjerujem da će njihovi navijači opet ispuniti Kranjčevićevu, te da će utakmica biti odigrana u pravom, nogometnom ozračju. A to će i nas, kao, uostalom, i uvijek, dodatno motivirati. Vidjeli smo da je na posljednjim utakmicama Hajdukov trener napravio dosta rotacija i uvodio je mlade igrače, stoga nam je splitska momčad trenutačno određena nepoznanica, jer ne možemo znati u kakvom će nam se sastavu sučeliti. No, Hajduk je, u svakom slučaju - Hajduk, tražit će bodove, ali i mi imamo svoje adute za pobjedu. U Splitu smo jednom pobijedili i jednom smo bili poraženi, u Kranjčevićevoj smo remizirali, pa bi na kraju sezone bilo lijepo svladati Splićane na svom travnjaku.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Iako ste propustili “vlak za Europu”, ova je sezona za Lokomotivu bila uspješna. Da vam je netko na početku prvenstva rekao kako ćete se do predzadnjeg kola boriti za četvrto mjesto, zacijelo biste objeručke prihvatili tu ponudu?

- Vjerojatno je to tako, bili bismo zadovoljni tom ponudom. Međutim, u svaku novu sezonu krećemo ambiciozno, pa smo se tako i mi potajno nadali kako bismo se mogli “utrpati” u taj gornji dio ljestvice. U tome smo i uspjeli, međutim temeljni je cilj bio što prije osigurati ostanak u ligi. To smo učinili i sve do prošloga tjedna borili smo se za Europu. K tome, opet smo promovirali nekoliko mladih igrača, poglavito Šotičeka, Smakaja, Krivaka, Žilinskog i Canjugu. Šteta je što su se Krivak i Žilinski ozlijedili pa nisu igrali velik dio drugoga dijela prvenstva. Ali, spomenuti se kvintet definitivno afirmirao, postali su ozbiljni prvoligaški igrači i nisu više nikome nepoznanica. Ove smo sezone napravili temelj za sljedeće prvenstvo, u kojem bi ti mladi igrači trebali još više iskočiti i iskazati svu svoju nadarenost. Ostanu li, dakako, na Kajzerici...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Kad ste već dodirnuli sljedeću sezonu, kakvi su vaši planovi? Ugovor vam istječe ovoga ljeta, je li vam ponuđen novi?

- Zasad mi je jedini plan da moja momčad dobro odigra utakmicu protiv Hajduka, samo sam na to fokusiran. I kad to završi, onda ću sjesti za stol s klupskim čelnicima i razgovarati o budućnosti.

Novinari znaju više

U razgovorima s nekim menadžerima doznali smo da su za vas ozbiljno zainteresirani neki klubovi izvan Hrvatske, a posljednjih se dana vaše ime sve češće spominje - na Rujevici. Naime, odavno su pukle spone između vlasnika i predsjednika Rijeke, Damira Miškovića i trenera Željka Sopića, pa je izgledno da će Sopić napustiti Kvarner. A vi ste ionako stara Miškovićeva želja, ljetos ste, naime, bili prvi kandidat za preuzimanje riječke klupe, nakon odlaska Jakirovića u Dinamo. Međutim, Lokomotiva je tada “spustila rampu”, zadržala vas je na Kajzerici i tek se onda Mišković okrenuo prema Velikoj Gorici i dovođenju Sopića. Je li vas netko iz Rijeke ovih dana kontaktirao?

- Ne, nisam imao nikakve kontakte, ni iz Rijeke, ni iz bilo kojeg drugog kluba. Vidio sam i ja neke napise, čini mi se da novinari o toj temi znaju više od mene, ha, ha... Dakle, ponovit ću: fokusiran sam isključivo na Lokomotivu i dosad nisam imao nikakve kontakte ni s jednim klubom. To je i normalno, bilo bi glupo razgovarati i pregovarati dok sezona još nije završena - kaže vrsni strateg Lokosa, koji će ovoga ljeta definitivno biti “vruća roba” na nogometnom tržištu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. svibanj 2024 12:10