Silvijo Čabraja i Ante Čačić

 RONALD GORSIC Cropix
KREĆU PRIPREME

‘Očekujem da će biti i odlazaka i dolazaka. Što će biti s trojicom dinamovaca? I to je otvoreno pitanje...‘

Lokosi u Nizozemskoj igraju s Mechelenom, Utrechtom i Alkmaarom, a Anderlecht je ipak otkazao sučeljavanje
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. lipanj 2022. 19:08

Odmor je pri kraju, u ponedjeljak će s pripremama za novu sezonu početi i nogometaši Lokomotive. Okupljanje je na Kajzerici u 10 sati, a trener Silvijo Čabraja kaže:

- U Zagrebu ostajemo do 27. lipnja. U ta ćemo dva tjedna odigrati dvije test-utakmice, protiv Gorice u Velikoj Gorici, te u Kranjčevićevoj protiv slovenskog prvoligaša Celja. A onda, 27. lipnja, odlazimo na 14-dnevne pripreme u Nizozemsku - kaže strateg Lokosa.

Otvoreno pitanje

No, neće se svi igrači javiti na prozivku...

- Naši mladi reprezentativci (do 21. godine), Kačavenda i Soldo, dobili su odmor do 20. lipnja, a Stojković bi se trebao priključiti pripremama 17. lipnja. Cokaj i Mersinaj imali su pretpozive za selekciju Albanije, ti su pozivi aktivirani, pa će i oni također dobiti nekoliko dodatnih dana odmora i na Kajzericu bi trebali doći 17. lipnja.

image

Silvijo Čabraja

MATIJA DJANJESIC Cropix

Tko će doći na prozivku? Hoće li biti promjena u svlačionici? Zasad je to još uvijek otvoren upit...

- Doista ne znam što će se događati. Prijelazni rok počinje za nekoliko dana (15. lipnja, op. a.), očekujem da će biti i odlazaka i dolazaka, ali zasad još nema nikakvih potvrđenih informacija ni o dolascima, a ni o odlascima igrača.

Što će biti s trojicom dinamovaca – Nevistić, Vasilj i Kulenović - koji su prošle sezone bili na posudbi u Lokomotivi?

- I to je otvoreno pitanje, nadam se da ćemo sljedećeg tjedna dobiti odgovor. Jasno je da sve ponajviše ovisi o Dinamu, o tome na koga će Plavi računati u novoj sezoni - rekao je Čabraja.

Već godinama Lokosi odlaze na ljetne pripreme u Nizozemsku, tako će biti i ovoga ljeta, ali Zagrepčani će sad promijeniti lokaciju. Neće, naime, odsjesti u dosadašnjem hotelu u Burgh-Haamstedeu, nego će preseliti u Enschede, grad u pokrajini Twente, u blizini njemačke granice. Imat će naši nogometaši idealne uvjete za rad, budući da će trenirati u kampu s odličnim terenima.

Možda još jedna

Odigrat će i najmanje tri utakmice, zasad su potvrđeni ogledi s belgijskim Mechelenom (29. lipnja), te nizozemskim klubovima Utrechtom (2. srpnja) i Alkmaarom (6. srpnja), a postoji i mogućnost sučeljavanja s još jednim nizozemskim klubom, Volendamom (8. srpnja). Zagrepčani su, podsjetimo, trebali igrati i protiv belgijskog Anderlechta, međutim, klub iz Bruxellesa otkazao je utakmicu. Povratak u Zagreb je 10. srpnja. Istaknimo i da će Lokomotiva u novu sezonu ući u novoj opremi. Istekao je ugovor s Adidasom, nije produžen, pa će prvoligaš s Kajzerice potpisati ugovornu obvezu s novim tehničkim sponzorom. Bit će to talijanski Macron, u čijim će dresovima igrati sve kategorije Lokomotivinih nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:07