VOJKO BASIC Cropix
TVORAC VELIKE POBJEDE

‘Hajduku smo mogli zabiti i više golova. Moj dolazak na Maksimir? Tko zna što će biti...‘

"Prvi put sam u trenerskoj karijeri igračima dao toliko slobodnih dana", kaže Silvijo Čabraja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 11:55

Veselo je bilo u Lokomotivinu autobusu na povratku u Zagreb iz Splita, znali su dečki proslaviti veliku 2:1 pobjedu protiv Hajduka. Počelo je već na benzinskoj pumpi u Dugopolju, tamo je trener Silvijo Čabraja počastio svoje igrače i nakon kraće stanke nastavili su put prema Zagrebu.

A na Kajzerici su ih dočekali tamburaši, došli su i prijatelji Roberta Mudražije, sad već poznata ekipa sa zapadne tribine. Upriličili su bakljadu, pjevale su se zagrebačke pjesme, “fešta” je potrajala do “sitnih sati”...

image

Hajduk Lokomotiva

TOM DUBRAVEC Cropix

- Dao sam igračima tri slobodna dana, trebali su dobiti dva, ali zaslužili su dan više odmora i okupit ćemo se na Kajzerici tek u srijedu. Ovo mi je prvi put u trenerskoj karijeri da sam igračima dao toliko slobodnih dana - rekao nam je Čabraja u nedjeljno jutro.

Posebno povećalo

Imao je bome i razloga za taj potez! Momčad mu je, naime, odigrala izvrsnu utakmicu, očitala je pravu nogometnu lekciju Splićanima i rezultat definitivno nije ocrtao pravi odnos snaga na terenu. Znali su Lokosi iskoristiti prednost igrača više nakon isključenja nepromišljenog Mikanovića i odigrali su možda i najbolju utakmicu sezone...

- I protiv Dinama smo u Maksimiru bili otprilike na ovoj, visokoj razini, no bilo je još dobrih utakmica ove sezone. Međutim, kad se igra protiv Dinama i Hajduka, onda se sve gleda drukčijim očima, te su utakmice pod posebnim povećalom. I doista mogu čestitati svojim igračima, ne samo onima koji su igrali, nego svima koje imam u svlačionici. Jer na treninzima odlično rade, žive za ovaj klub i dobar rezultat, za taj su pošteni pristup i nagrađeni velikom pobjedom na Poljudu.

image

Silvijo Čabraja

TOM DUBRAVEC Cropix

Iz vaše su svlačionice stizale optimistične najave uoči ovoga gostovanja, a na terenu ste potvrdili da je taj optimizam imao još kako čvrstu podlogu...

- Vjerujemo u sebe i u naš način igre. Puni smo samopouzdanja, znamo da smo dobri i to pokazujemo. Ne samo ovoga proljeća, i jesenas smo odigrali niz dobrih utakmica, ali nismo bili nagrađeni pobjedama, bilo je dosta remija jer nismo znali sačuvati prednost koju smo imali. Sad nam se sve to vraća, malo nas je gdjekad i sreća pomazila i nadam se da ćemo ovako i nastaviti, te da nećemo do kraja sezone upasti u nekakvu “crnu rupu”.

Mogli smo zabiti i više

Što vas je najviše zadovoljilo u igri protiv Hajduka?

- Organizacija i način igre, odgovornost, disciplina i zajedništvo, baš smo bili prava momčad. I to me strahovito zadovoljava jer su dečki na utakmici napravili sve ono što radimo na treninzima. Bilo je, dakako, i nedostataka. Da smo, primjerice, bili mirniji u završnici akcija, da je bilo više koncentracije u tim trenucima, mogli smo postići još nekoliko pogodaka, imali smo još četiri-pet čistih situacija koje smo morali iskoristiti.

Preskočili ste Osijek, zasjeli ste na četvrtu poziciju, držite poziciju koja vodi u Europu, s tri boda više od Osječana uoči posljednje četvrtine prvenstvene utrke.. Sad sve držite u svojim rukama...

- Točno je to. Ali, ima još dosta utakmica do kraja, moramo zadržati ovu visoku razinu naših izvedbi i osvajanja bodova kako bismo sačuvali to mjesto. Vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Nakon utakmice, splitski su vas novinari pitali nadate li se možda pozivu iz Dinama, pokazatelj je to da je i u Dalmaciji prepoznat vaš kvalitetan i stručan rad. A doznali smo i da su neki ljudi bliski Hajduku u svečanoj loži tijekom utakmice govorili “da nam je Čabraja trener, imali bismo 50 posto bodova više”. Kako komentirate činjenicu da se vaše ime sve češće spominje u kontekstu Dinama?

- Gledajte, ne bih o tome želio previše govoriti jer Dinamo ima trenera i u igri je za trofeje na dva kolosijeka. A tko zna što će biti jednoga dana, možda dobijem i otkaz na Kajzerici jer uvijek dođe do zasićenja i rezultatske krize. Međutim, naravno da bi mi to bio životni i trenerski iskorak, Dinamo je veliki, veliki klub! No, sad sam fokusiran isključivo na Lokomotivu, želimo uspješno okončati ovu sezonu - kaže Čabraja, sjajni strateg Lokosa, koji iz godine u godinu radi sjajan posao u Lokomotivi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 18:59