GORAN MEHKEK Cropix
GORICA TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE

‘Nije se ugodno nalaziti u ovakvoj situaciji, pozitivni rezultat bi imao neprocjenjiv značaj‘

U klubu su sve napravili da prije svega psihološki podignu momčad za gostovanje u Puli
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. ožujak 2024. 11:42

Na kraju još jednog neobičnog tjedna u životu turopoljskog kluba uslijedit će nedjeljno gostovanje kod Istre 1961 u Puli. Uz Slaven Belupo, to je jedini klub od kojeg Gorica ove sezone nije doživjela poraz, s tim da je s Koprivničanima odrađen trostruki program (2:2, 0:0, 1:0), a s Puljanima je ovo treća utakmica. U prve dvije Velikogoričani su najprije kao gosti pobijedili 1:0 pogotkom Valentina Majstorovića na centaršut Dina Štigleca, a u drugoj doma ostalo je 0:0, iako su već od 3. minute minute igrali bez isključenog Krešimira Krizmanića.

U tim dvobojima treneri su bili David Catala za Istrane i Dinko Jeličić za Turopoljce, dok će ovaj put domaće predvoditi Paolo Tramezzani, a goste dosadašnji pomoćni treneri Mensur Mujdža i Marko Krnjić, dok će na tribini biti Rajko Vidović, koji će biti trajni Jeličićev nasljednik. Za Istru se zna što joj je donio Tramezzani, prije svega veliku taktičku odgovornost i čvrstinu u obrani, dok je za Goricu teško reći što očekivati poslije osam poraza u devet ligaških utakmica ove godine.

U klubu su pokušali sve kako bi kroz tjedan psihološki podigli igrače, izvukli ih iz apatije i očaja u koje su upali shrvani lošim nizom. Predsjednik Črnko i sportski direktor Brkljača odlučili su pričekati s Vidovićevim imenovanjem na njegov zahtjev zbog obaveza prema dosadašnjem klubu Kustošiji, ali su napravili zajednički sastanak s cijelom momčadi. Pokušali su ih uvjeriti da je njihova vrijednost i kvaliteta znatno veća od rezultata koje postižu ove godine i da treba vratiti onaj momčadski i izrazito borbeni duh, koji ih je krasio u prvom dijelu sezone. Može se gubiti i igrati lošije, ali imati nezainteresirani i ravnodušni pristup kao u nekoliko prošlih dvoboja, to je definitivno nedopustivo.

Mujdža i Krnjić pokušali su i na treninzima probuditi "lavove" u igračima, radilo se zaista jako, a trebali bi igrači imati i izrazitu želju predstaviti se pred očima novog trenera Vidovića u što boljem svjetlu. Pravo nastupa u Puli zbog tri žuta kartona nema makedonski veznjak Andrej Lazarov, dok novih problema oko ozljeda nema, premda Ndockyt i Majstorović unatoč povratku treninzima nisu još kandidati za igru, kao ni Vujnović čija se pauza također oduljila (najbliži spremnosti je Majstorović).

Na taktičkom planu za Mujdžu i Krnjića bit će u Puli najvažnije vratiti stabilnost i odlučnost u fazi obrane, dok bi se u napadu netko morao priključiti iskusnom slovenskom centarforu Timu Matavžu, koji je jedini bio strijelac u prošlih osam utakmica. On je zabio triput, jednom i za jedinu pobjedu protiv Slavena Belupa, dok je samo još Josip Mitrović bio strijelac u onoj zaostaloj utakmici s Rijekom 24. siječnja, kada je Gorica vodila 2:0 (drugi gol je bio autogol Smolčića), a izgubila 2:3. Dok je još bio trener, Dinko Jeličić je taj poraz stalno izdvajao kao ključni uzrok kasnijeg potonuća, ali pet samo postignutih pogodaka u devet ligaških utakmica u 2024. godini učinak je ispod svih očekivanja i također jedan od ključnih razloga serije poraza.

- Nije se ugodno nalaziti u ovakvoj situaciji, ali moramo nastaviti raditi 100 posto na svakom treningu i utakmici da bismo izašli iz krize. Prošle godine kada smo se borili za ostanak, pokazali smo da možemo i zašto ne vjerovati da ćemo isto napraviti opet - kaže Tim Matavž, koji će predvoditi napad i protiv Istre 1961.

- U Puli nas čeka teška utakmica protiv kluba koji je s novim trenerom sve bolji, ali mi moramo sve napraviti za izlaz iz negativne serije i zato se nadam pozitivnom rezultatu, koji bi za nas imao neprocjenjivi značaj - naglasio je Matavž.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 06:01