Paolo Tramezzani

 GORAN SEBELIC Cropix
TRAMEZZANI NAJAVIO DINAMO

‘Nedostaje nam dosta igrača, ali to nije najveći problem. Trebamo više igrati prema naprijed, biti hrabriji‘

Bez sedam igrača koji su bili prvotimci do prije par tjedana Paolo Tramezzani ima uže izbore, ali ne očajava
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. travanj 2024. 14:23

Kažu da su ovo najlakše utakmice jer nema pritiska rezultata. No, istina je da će Istri 1961 biti jako teška borba sa razgoropađenim Dinamom. Osim tradicije, koja kazuje da je u 20 godina Istra uzeli samo tri remija u Maksimiru, kvaliteta Dinama je takva da je izazov Zeleno Žutima najveći...

- Idemo na Maksimir sa velikim respektom prema Dinamu. U velikom su naletu, pobijedili su dva puta na Poljudu i to ih je maksimalno napunilo pozitivnom energijom - kaže Paolo Tramezzani - neće Modri biti umorni zbog tih utakmica, oni su strukturirani za borbu na više frontova, i donedavno su bili konkurentni i u Europi. Imaju širok kadar, kvalitetu i spremni su za ritam igre svaka tri dana.

Istru su već svi otpisali?

- Radili smo vrlo dobro ovaj tjedan, momci su zbilja pravi profesionalci, atmosfera nam je dobra. Idemo velikom suparniku, na velikom stadionu, koji je pun poleta u borbi za prvenstvo i kup. No, od svojih igrača očekujem da u ovom svojevrsnom testu pokažu najbolje od sebe, i da sve dobro što su mi odavali tijekom tjedna, kao i u prethodnim utakmicama, iskažu na djelu. Veliki respekt Dinamu, ali ne smije biti straha. Igrali smo dobre utakmice, izgubili samo od Hajduka i to nakon jednog njihovog udarca u gol. Momčad mi pokazuje da slijedi ono što radimo i čemu težimo. Uvjeren sam da će biti natjecateljski dobra, a naravno, ne ovisi samo o nama kakva će biti dinamika utakmice.

Sa kartonima i ozljedama, kao i nekim odlascima (Erceg) igrate bez sedam prvotimaca?

- Nedostaje nam dosta igrača, ali na to ne gledam kao najveći problem. Radim sa svim igračima u kadru, uključujem ih sve da se osjećaju dio tima i zato ekipa dobro reagira kad netko nedostaje. Bilo je takvih situacija i prije. Nečiji izostanak je prilika drugima, koji su manje igrali, da se pokažu. Vidio sam dobre stvari na treninzima i zato nećemo kukati, igrači koji će ih nadomjestiti su spremni i puni želje za dokazivanje.

Dinamo je dobio Istru tri puta, (2 puta 3:0 i 1:0), a Luka Hujber, nekad član maksimirskog kluba, tumači tu negativnu priču bez postignutog gola...

- U sve tri utakmice sa Dinamom ušli smo u fazama lošije atmosfere. No, mislim da je ključni razlog te uvjerljivosti Modrih što imaju uistinu veliku kvalitetu. Naravno da su oni u velikoj formi, pobjedili su dva puta Hajduk i puni su entuzijazma, ali na nama da je da se pokažemo u pravom svijetlu. Mi ne želimo biti njihov desert nakon važnih im pobjeda, nego se idemo boriti do daske za svoj klub i pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

Kolega Ivica Cerovac iznio je kuriozitet petka. Naime, poraz Rudeša protiv Osijeka je i matematički označio njihovo ispadanje iz lige, odnosno ostanak Istre...

- Nisam stvarno znao za taj podatak, ali eto dobro je to. Mi realno nismo ni razmišljali o tome da treba misliti na ostanak, jer po svemu viđenom do sada, Istra je momčad koja se može boriti za peto, šesto mjesto. Do kraja prvenstva ima još šanse da se domognemo tih pozicija i treba učiniti sve što možemo za taj cilj.

Tramezzani još nije "presudio" startnu postavu, bilo je više taktičkih proba ovog tjedna. No, Hujber, koji je kao stoper odlično odigrao protiv Lokomotive, kaže...

- Mogu stopera, desnog beka, krilo što god samo da igram i pružim najbolje od sebe. Vidjet ćemo kako će trener postaviti igru, ja sam kao i svi suigrači spreman.

Bivši suigrač Perković vam je golom zapaprio u Puli?

- Ako je netko treba postići gol onda nam je drago da je to bio naš Perko. No, moramo biti fokusiraniji, ne samo na njega, jer će Dinamo napadati od prve minute, visokim presingom nas pokušati lomiti. Jako je važno biti koncentriran od prve do posljednje minute, jer oni kazne svaku dekoncentraciju odmah.

Paolo Tramezzani nije otkrio formaciju ali je dao do znanja pristup.

- Braniti se 90 minuta nije moj pristup, a i teško je izdržati taj pritisak. Mi jesmo podigli razinu defenzivnog bloka, što se vidi po igrama i čvršćoj obrani. No, trebamo više tražiti igre prema naprijed, biti hrabriji i poduzetniji. To nije samo stvar napadača nego i veznih igrača, koji se trebaju priključivati, posljednje linije koja se treba dignuti da bi momčad bila kompaktna. Dinamo je momčad pobjedničkog mentaliteta i stalno će tražiti gol, zato je jako važno da fokus momčadi bude maksimalan cijelu utakmicu. I da vjerujemo sebi.

Vjerojatno je da će Zeleno Žuti biti u gušćoj formaciji, ovaj put 451? Kako god Puležani trebaju težiti igri a ne samo destrukciji.

Imaju neke hitre igrače tipa Valinčić, Filet, pa Matheus, Lisica, Vuk, Ekong, sa kojima se može tražiti dubina. Kao što je Tramezzani kazao, neovisno o rezultatu ova će utakmica i suparnik biti dobar test kako napreduju radovi građenja fajterskog mentaliteta Zeleno Žutih...

Sastav (4-5-1): Ćorić - Hujber, Koski, Marešić, Devetak - Kadušić, Ćalušić, Maurić, Čuić, Valinčić - Filet

Trener: Paolo Tramezzani

Klupa: Paus-Kunšt, Juršić, Iovu, Douglas, Lisica, Matheus, Ahmeti, Vuk, Ekong, Jaganjac, Travaglia

Nedostaju: Blagojević, Petrusenko, Majstorović (žuti kartoni), Mlinar, Majkić, Lawal (oporavak)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. travanj 2024 14:23