GORAN SEBELIC Cropix
TURNIR U BALAMA

Memorijal uoči gostovanja Istre kod Dinama: Dani nogometa Branko Bubić, mladost za memoriju o legendi

U nedjelju će Tramezzani imati još teži zadatak jer neće imati Blagojevića, Petrusenka i Majstorovića
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 03. travanj 2024. 08:22

U nedjelju će Zeleno-žuti gostovati u Maksimiru i logično je da su domaćini apsolutni favoriti. Tradicija govori sve, Dinamo je kod kuće u 30 dvoboja upisao 28 pobjeda i samo 2 remija (89:16).

Maksimir ostaje jedina prvoligaška pozornica na kojoj Istra 1961 nije ostvarila pobjedu. U nedjelju će Tramezzani imati još teži zadatak jer neće imati kartonirane Blagojevića, Petrusenka i Majstorovića, a i dalje su izvan stroja Lawal i Mlinar. Hoće li biti šansi za neke mlađe igrače, da se u meču koji nema pritiska pokažu u kontekstu iduće sezone? Vidjet će se...

Inače, u petak i subotu Istra 1961, s partnerima španjolskom La Ligom, Deportivo Alavesom i Općinskom upravom Bale, organizira drugi memorijal - Dani nogometa Branko Bubić. To je hvalevrijedna inicijativa pulskog prvoligaša, koji uspomenu na jednog od najboljih i najznačajnijih aktera povijesti nogometne Pule, Branka Bubića, gaji organizacijom turnira za više omladinskih kategorija (sudionici iz Italije, Slovenije, Hrvatske) i stručnim panelima vezanim za nogometni sport. Čisto radi ilustracije, prošle je godine nagradu u vidu boravka u kampu Deportivo Alaves, uz trening sa tamošnjim kategorijama i obilazak Vitorije, dobio Lokomotivin igrač Lukas Jurman. Njegovi su dojmovi s tog puta bili iznimno pozitivni...

Turnir će se ove godine igrati u Balama, u klupskom kampu Istre 1961. U petak će se u modernim prostorima konferencijskog centra Kamp Mon Perin u Balama održati više radionica sa zanimljivim panelima. Od 9.45 sati prva je tema Nogometna infrastruktura u Hrvatskoj. Panel će se pozabaviti stanjem, budućnošću i izazovima pred nama, te utjecajem nogometne infrastrukture na gospodarstvo i razvoj nogometa. Među potvrđenim govornicima su Siniša Zdjelar (ZDL Architects), Esteban Casado (La Liga), Marko Paliaga (Grad Rovinj) i Mikel Lauzurica (Deportivo Alaves/NK Istra 1961).

Zanimljivi paneli

Od 11 sati počinje panel koji će se fokusirati na TV prava u hrvatskom nogometu, kao i na komparaciju s TV pravima La Lige i njihove prakse. Govornici ovog panela bit će Branko Devide Vincenti (NK Istra 1961), Esteban Casado (LA LIGA), Ivan Blažičko (Vox nogomet) i Ante Cicvarić (HNS).

Od 12.15 slijedi treći i posljednji panel, posvećen temi Turizam i sport. Sudionici će podijeliti svoja iskustva i stručna mišljenja o ovoj važnoj temi. Među govornicima su Manuela Kraljević (AHG), Boris Žgomba (UNILINE GRUPA), Ivan Herak (ACI), Edi Pastrovicchio (Općina Bale) i Fabio Ivinić (NK Istra 1961).

Nema dvojbe da su to sve aktualne i dobrodošle teme, a svi koji su zainteresirani poslušati ih i sudjelovati na panelima mogu to učiniti prijavom na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., do četvrtka, 4. travnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 22:52