David Catala sa svojim igračima

 ANTE CIZMIC Cropix
PRVE REAKCIJE TRENERA

‘Izgubili smo svi mi koji navijamo za Hajduk. Poništeni golovi? Malo čudno...‘; Trener Istre: ‘Najveća pobjeda‘

Potpuno različito bilo je raspoloženje u taboru Hajduka i Istre nakon lude utakmice na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. rujan 2023. 23:53

Sedmo kolo SuperSport HNL-a, odnosno šesta utakmica Hajduka pokazala se nesretnom za društvo s Poljuda. Istra 1961 ponovno se pokazala "otrovnom" za Bijele, Mateo Lisica u 11. minuti sučeva dodatka krasnim je pogotkom utišao Splićane i donio Puležanima prvu pobjedu u sezoni.

Bijeli su promašili mnogo izglednih šansi, posebice u prvom dijelu kada su Krovinović, Melnjak i Livaja bili neprecizni, a gostujući vratar Majkić na razini zadatka. Hajduk u drugoj dionici nije ispratio postavljeni tempo, vidjeli smo znatno manje izglednih šansi, tek je Livaja nedugo nakon izlaska iz svlačionice opasno, ali opet neprecizno zaprijetio. Svi promašaji stigli su na naplatu iza stote minute ogleda, kada je Istra napokon dočekala obećavajuću kontru, a Lisica s ruba 16-erca potegnuo u donji desni kut.

Hajduk je i dalje vodeći na ljestvici s 15 bodova, dok je isra šesta s osam manje. Po završetku utakmice, dojmove su saželi Adnan Čustović, pomoćnik Ivana Leke i glavno lice klupe ususret suspenziji prvog trenera, te oduševljeni strateg gostiju David Catala.

image

Adnan Čustović

VOJKO BASIC Cropix

- Nismo bili u našem najboljem izdanju. Treba analizirati, ali nismo bili pravi kao momčad. Istra je dobro otvorila utakmica, preko Čuića su imali šansu, a poslije smo imali prilika preko Melnjaka, Krovinovića, Livaje. U drugom dijelu momčad je pokušala, stisnuli smo Istru iako nismo bili najbolji. VAR nam je poništio oba pogotka, malo čudno, iako moram reći da nisam pogledao snimku. je li bilo bolje 0:0 ili ne izgubiti, ali porazi su sastavni dio natjecanja. Izgubili smo svi mi koji navijamo za Hajduk. Imamo dva tjedna, moramo napuniti baterije i krenuti još jače. S naše strane nije bilo neizbiljnosti, znali smo da je Istra opasna ekipa. Ovaj poraz sve nas boli i moramo nastaviti još jače. Luka Vušković? Još uvijek je ozljeđen i trenirao je individualno, moram vidjeti sa medicinskim osobljem. Momčad bez energije? Istra je igrala defenzivno, sa petoricom u obrani gdje ih je bilo teško probiti, da smo iskoristili svoje šanse sve bi drugačije izgledalo. Pomoćni ili glavni trener? Draže mi je biti pomoćni - rekao je Čustović nakon infarktne završnice.

image

Adnan Čustović

VOJKO BASIC Cropix

Španjolsti trener Istre David Catala blistao je od sreće.

- Moram biti ponosan na moje igrače, dosta smo imali problema, ali u nogometu se broje zgodici. Zaista sam ponosan kako su moji igrači izdržali, u mojoj kratkoj karijeri ovo je jedna od najvećih pobjeda. Ostat će mi u glavi, a nadam se da neće biti zadnja ovakva. Znali smo da je važno imati jako dobru obranu, jer očekivalo se da će Hajduk napasti. Išli smo na jedan bod, ali našoj sreći nema kraja što smo uzeli tri boda. Nije Hajduku lako igrati pod velikim pritiskom, a mi smo se trudili da ih stavimo u nervozu, da tako i gledatelji postanu tjeskobni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 05:45